Седмицата почва с облаци, дъжд и гръмотевици

Пригответе се за дъжд и в следващите дни
24 юни 2019 09:45,
1


В по-голямата част от страната днес ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. На места в Западна и Централна България те ще са интензивни. Увеличава се и вероятността за градушки. Температурите малко ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 26°-31°, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. На места в северните райони след обяд ще превали. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29°-32°. Температурата на морската вода - 25-27°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от източната част. Максимална температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за месец юни.

Във вторник отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на места интензивни, възможни са и градушки. Вятърът ще е североизточен, в източната половина от страната - до умерен.

В сряда пак ще вали. На повече места в Стара планина и Южна България. На север валежите ще спрат. Дневните температури в по-голямата част от страната ще са между 27° и 32°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, без валежи. Температурите ще започнат да се повишат, съобщи още Матев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари