Удивително разкритие на Марс, има ли живот?

"Кюриосити" е открил високо съдържание на метан
23 юни 2019 12:14, Александър Попов
205
Удивително разкритие на Марс, има ли живот?
Снимка: Reuters

Марсоходът на НАСА "Кюриосити" е открил в атмосферата на Марс високо съдържание на метан, което може да е свидетелство за присъствието на живи организми на Червената планета, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Образци от въздуха на Марс са били взети в сряда, а още в петък учените са направили редица експерименти. От тях станало видно, че откритият метан може да служи за газ-биомаркер. Но досега не беше обявено официално за откритието.

"Като отчетохме този удивителен резултат, ние реорганизирахме графика си през уикенда, за да проведем допълнителни изследвания", заяви един от изследователите на НАСА пред вестника. Резултатите могат да бъдат получени още в понеделник.

По-рано "Кюриосити" установи сезонни изменение на съдържанието на метан в атмосферата на Марс. Този марсоход кацна на Червената планета на 6 август 2012 година за изследване на кратер, кръстен на името на австралийския астроном Уолтър Гейл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Марс се превърна де-факто в американска територия. От 2035 г. нататък се очакват първите колонисти.
167
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и кой пръдна сега? Кой направи метана на Марс?
166
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен166точно за това говоря!!!!!!!!ТАКТИКАТА на владеещите света е да дебилизират до максимум "излишното население"....И го правят успешно,както и ти сам си забелязал:-не може да им се отрече!Мислиш,че глупостта може да има САМО генетична дефинираност?..НЕ,грешиш!!!!!...Тя може да бъде НАСАДЕНА в главите на нищо не подозиращите хора...както и става...
165
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още преди 6 години се знаеше,че в атмосферата на Марс се съдържа метан. Горе долу по същото време се разбра,че в главата на Борисов има вакуум
164
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще показвате тази фалшификация ? Това е като наръчно четиво за софиискитеСороскиГендари.
163
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Удивително разкритие - Путин щял да вдига стандарта на живот :)))))))))))))))
162
1
 
7
 
! Отговори
но комент преди 4 години
Удивително "РАЗКРИТИЕ" на Марс, има ли живот?
161
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как няма да има метан на Марс като от там минава руския газопровод "Марсиански поток" по който ще се доставя газ на Антарктида.
160
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ами ТОЧНО ЗА ТОВА,душо!!!!!!!..-За да направиш така,че "най-голямия успех" на зомбираните е да купят бирата на промоция!!!!"Все някой ви прави нещо на вас. В I до IV клас, само ритахте топка по цял ден. В V до VII, само спане, мързелуване и побои, a от там нататък станахте пияници и наркомани. След завършването, изкарахте 4 години пияндурщина в слънчака. На 35 се усети, че не му е наред и сега обвинява света, извънземните, гущерите, илюминаторите и каквото било там ...
159
2
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
от уродливостта няма отърване.
158
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На остров Девон и в пустинята Атакама има живот ,та и метан е намира .
157
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали има живот на Марс, но в България определено няма разумен такъв.
156
6
 
24
 
! Отговори
малък Сашко преди 4 години
Снимката не е правена на Марс.Не е колаж,нито панорама.Това е компютърно изображение.Правено е с компютърна програма.Не е снимка в понятието,с което хората са свикнали. Това не означава, че няма марсоход.Никой не ви лъже.Защо да лъжеш хора,чийто най-голям успех през седмицата е да купят бирата на промоция в магазина?
155
6
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Метанът е резултат от скорошното посещение на северно македонска военна делегация, която е обявила Марс за исконна северно македонска територия. В чест на новоприсъединената територия и по икономически причини вместо салюти са пъ.рдя..ли страховито. От там е и миризмата на метан.
154
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само илюминатите с вивиновни...
153
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Пиши по-грамотно, илюминатски-сатанински неверни ко"Направих едно тайпо, ама и ти направи.Опровергай ме де! ХАЙДЕ ДЕ! Содом и Гомора заминали от "Втория Потоо" (с главни буквички), според теб, въпреки че Господ обещал, че няма да има такъв. И дори в библията се казва, че е станало за миг и чак пушек се е вдигал.
152
0
 
2
 
! Отговори
нострадамус преди 4 години
ние сме си уникални ,па живот дал господ ,
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Напротив, преди стотици години, храната се е приготвяла само от естествени продукти. ГМО-тата навлязоха масово през последните десетилетия."Ама ти какво си мислиш, че с ГМО храните? Правят ги в репликаторите от стар трек или нещо?
150
0
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
иначе:-метан има в атмосферата на всички тела в слънчевата система,на някои дори тя (атмосферата) е почти изцяло от метан..тоя факт няма как да бъде основа за допускането че на Марс има живот и то подобен на тоя на Земята.
149
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До JJIvanovкъде постъпиха тия сведения,би ли уточнил?..и КАК "постъпиха"?-С "имейли",по пощата,от Нибировски кореспонденти на в-к "Нибиру Тудей"?Може да ти се виждат несериозни въпросите,но точно такива се въртят в главите на хората...Та ако искаш да ти повярват,бъди точен,подробен и изчерпателен,иначе подбиваш и без това ниското реноме на.."Нибируфилите"!