8 полезни съставки за вашето смути

За повече детокс на тялото
23 юни 2019 09:35, Михаела Лазарова
3
8 полезни съставки за вашето смути
Снимка: istock

Наднормено тегло, заседнал начин на живот, нездравословно хранене, стрес... Всички тези фактори водят до натрупване на токсини в тялото. В резултат на това, ние се чувстваме по-мудни, състоянието на кожата ни се влошава, страда цялото тяло. Ето защо се нуждаем от всекидневен детокс, който можем да постигнем, правейки промени в начина си на хранене, спортувайки, отказвайки се от вредните навици.

Обичате ли смути? Напитка, която може да се превърне във вашата здравословна добавка, според съставките, които сте добавили в нея. Така например, червено цвекло, кориандър, спирулина, кисело мляко, ябълки, имат силен детокс ефект. Кои други елиминират токсините и защо да ги добавите към смутитата ви, вижте в следващите редове.

Детоксикиращи съставки за смути

Лайм и лимони

Чудесни цитрусови плодове, които са богати на витамин С. Този витамин е мощен антиоксидант. Също така консумацията на цитруси спомага за възстановяване на киселинно-алкалния баланс в тялото ви и улеснява извеждането на токсините.

Копър

Копърът е естествен диуретик, също като магданоза. Има противовъзпалителни свойства и е подходяща детокс съставка към вашите смутита, особено ако задържате излишни течности, тъй като спомага за тяхното елиминиране. Копърът намалява подуването на корема, облекчава храносмилателните проблеми, спомага за активирането на антиоксидант в черния дроб, наречен глутатион, който се бори със свободните радикали.

Диня

С диня се получава много вкусно и полезно детокс смути. Освежаваща и сочна, тя прочиства черния дроб и бъбреците, хидратира и елиминира излишните течности.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: динядетокссмути
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
песимиз преди 4 години
И бахур, който не е пробвал той не знае.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам желание да се смутя от такива сокчета.
1
1
 
6
 
! Отговори
офффф преди 4 години
Смути от диня, от ябълка. Детокс. А да изядеш резен диня и една ябълка е толкова непрестижно, друго си е детокс диня на сок! Ай, моля ви се!