5 храни за повече енергия

Добавете към менюто си семена от чиа
22 юни 2019 15:02, Михаела Лазарова
4
5 храни за повече енергия
Снимка: Istock

Динамично ежедневие, стрес, смяна на сезоните, смяна на диетата, онези дни от месеца, в които сме неразположени... Всичко това се отразява на нашите енергийни нива.

Когато почувстваме дисбаланса, обикновено си приготвяме поредното кафе, пием енергийни напитки или хапваме нещо сладичко. Но приливът на енергия е краткотраен, а след него се чувстваме много по-уморени.

От друга страна има някои суперхрани като годжи бери, смляното ленено семе, които се грижат не само да бъдем по-здрави, но и по-енергични. Какво друго да добавите към вашето меню за повече енергия, вижте в следващите редове. 

Спирулина

Синьо-зелените водорасли са вашата суперхрана за повече енергия и здраве, богата на антиоксиданти. Спирулина помага за намаляване на теглото, регулира дейността на храносмилателната система, подобрява имунитета, метаболизма. Полезна е за страдащите от анемия, тъй като съдържа добри количества желязо. Може да добавяте водораслите на прах към вашите смути рецепти.

Добавете към менюто си семена от чиа

Тези малки семенца са изключително богати на протеини и фибри. Те имат способността да абсорбират 12 пъти повече вода от собствения си обем. Семената от чия осигуряват енергия, засищат и са подходящи за диетични режими на хранене.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1И сигурно са били ваксинирани 6-валентно няколко пъти!?
2
0
 
41
 
! Отговори
Тотеф преди 4 години
Бях го ударил на плодно - зеленчукова диета, едно поради внушенията на жените в къщи, че месото е вредно, друго, че в един момент останах без зъби - побоища, дъртост!!! Отивам при личния доктор, направо залитам и лекарят ме пита:- Абе, ти храниш ли се?- Храня се!- С какво се храниш?- Краставици, чубрица, домати, ябълки, копър, чесън, марули....!- Я, не се излагай!Та, не ме прати в аптеката, а в магазина да си напазаря разни вредни неща - шунка, масълце, кашкавалче, луканчички, яйчица..!-
1
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
моята баба почина на 83, а едната ми прабаба - на 99...........и със сигурност са яли само чиа, спирулина, садили са в двора годжи-бери........ама защо ли не са ми го казвали ? явно за това имаха енергия да въртят мотиките до края си !