New Dacia Duster

Децата в кемпера - същите правила като в колата

Децата в кемпера - същите правила като в колата

Децата в кемпера - същите правила като в колата

Реклама Peugeot 408
Кемперът дава възможност на децата да се катерят, да играят или да се крият, защото има повече от достатъчно място. Но докато шофирате не бива да допускате подобни неща, защото децата трябва да са толкова осигурени, колкото и в леката кола. Ако това не се спазва, е не само опасно, но може да ви бъде скъпо, предупреждава информационният център на застрахователите R + V Versicherung.

Конкретно това означава, че и в кемпера детска седалка е задължителна за деца до дванадесетата годишна възраст или с височина до 150 сантиметра. В случай на нарушение ви заплашват в Германия глоби от 60 €. Важно е че подобни по-строги правила се прилагат и на други места в чужбина - в Австрия например детската седалка е задължителна до 14-годишна възраст.

Седалките по посока на движение са най-подходящи за поставяне на детски седалки, но не всички седалки в кемперите са подходящи за поставянето им. Особено при наемане на превозни средства това трябва да се провери предварително.

"Ако се возят няколко деца, детските седалки в кемпера могат също да бъдат монтирани в задните или страничните места", обяснява застрахователният експерт на R + V Рико Кречмер. - “Спалнята и дневната са абсолютно забранени за превоз на децата по време на шофиране. И още един важен съвет от експертите - “В прикачена каравана, по принцип не трябва никой да бъде по време на пътуването”. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Електромобили Ford

Ford увеличи пробега на E-Transit до 402 километра

Апр 23, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Volvo EX30 печели престижната награда за дизайн Red Dot „Най-добър от най-добрите“

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Китай Тестове Авто глобус BMW BYD Citroen Geely Mercedes-Benz MG Smart Tesla

Тестовете на ADAC сочат: китайските автомобили не са това което бяха!

Апр 23, 2024