Skoda Monte Carlo

MINI Clubman 2019 с премиера в България (Видео)

MINI Clubman 2019

MINI Clubman 2019

Реклама Peugeot 408
Малко повече от месец след световната си премиера, версията 2019 година MINI Clubman вече присъства официално и на българския автомобилен пазар. Допълнителен коз в дебюта на многофункционалния автомобил в страната ни е фактът, че той беше представен в топ версията си MINI John Cooper Works Clubman, под огромният преден капак на която е монтиран впечатляващ със своята максимална мощност от 306 конски сили двигател.

MINI Clubman 2019 се отличава с изцяло нова челна решетка, осветителна система с цялостно диодно изпълнение и Matrix технология срещу заслепяване на дългите светлини, възможност за изпълнение със спортно окачване, което снижава конструкцията на автомобила към пътя с 10 мм, няколко нови екстериорни цветови варианта- Indian Summer Red metallic, British Racing Green и MINI Yours Enigmatic Black, нови модели алуминиеви джанти и не на последно място допълнителни възможности за персонализация както на вътрешността, така и на външността, външни огледала с нова стилистика и изцяло променен дизайн и светлинно оформление на задните светлини.



Атрактивни новости има и при всеобхватната гама от MINI Аксесоари. Висококачествените опции за допълнителен монтаж предлагат възможност функционалността, комфортът, радостта от шофирането и индивидуалният стил на новото MINI Clubman да бъдат адаптирани още по-прецизно към индивидуалните потребности. Последните допълнения в гамата включват Side Scuttles, корпуси на външните огледала и декорация на покрива в дизайн Night Jack с графика на британския флаг в изразително черно-сиво цветово оформление. За спортно-дискретното излъчване на новото MINI Clubman допринасят и подбраните дизайнерски елементи в брилянтен Piano Black. Наситено черното лаково покритие се предлага за надписите „Clubman“ и „Cooper S“, както и за логото MINI на предния капак и в задната част.

MINI Clubman серийно е оборудвано с монтирана в автомобила SIM карта, която отговаря на мобилния стандарт 4G. Благодарение на нея на разположение са Интелигентно аварийно телефонно обаждане с автоматична локализация и разпознаване на тежестта на инцидента, както и MINI TeleServices. В комбинация с опциите Connected Navigation и Connected Navigation Plus могат да бъдат ползвани услугите Real Time Traffic Information с данни за трафика в реално време, личният Concierge Service, интернет порталът MINI Online и подготовката за Apple CarPlay. Освен това чрез мобилната мрежа автоматично се актуализират навигационните карти в автомобила.

Освен това актуалният ъпдейт на MINI Connected App предлага изключително разнообразие от дигитални услуги, с които планирането на мобилността може напълно да се интегрира в дигиталното всекидневие. Една от възможностите е изпращането на навигационните цели от смартфона към автомобила и получаване на указания за идеалния момент на потегляне, както и Remote Services. С тях водачът може да получи информация на дигиталното си устройство не само за местоположението на автомобила, за нивото на горивото и други детайли за статуса на автомобила, но и да активира от разстояние фаровете, клаксона, вентилацията, както и заключването и отключването на вратите.

Шествратото обновено MINI Clubman предлага петместна конфигурация на седалките, а товарното му отделение е в състояние да предложи свободен обем от 360 до 1250 литра при сгънати задни седалки.

Автомобилът стъпва на пазара с богат набор модификации, максималните мощности на които варират от 102 конски сили при MINI One Clubman, до 190 конски сили при MINI Cooper SD Clubman.

Черешката в тортата, наречена Clubman, обаче е неговата John Cooper Works модификация, която е оборудвана с двулитров, четирицилиндров MINI TwinPower Turbo задвижващ агрегат. Двигателят е в състояние да генерира максимална мощност от 306 конски сили (+75 к.с. в сравнение с предшественика) и максимален въртящ момент от 450 Нм (+100 Нм).

MINI John Cooper Works Clubman обещава възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди, което е с 1.4 секунди по-малко в сравнение с предшественика му. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини BG Авто BMW Ferrari Lamborghini Maserati Mercedes-Benz Porsche

Спортните автомобили на Премиум Рали София - Свети Влас от Банско до Солун този уикенд

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли BG Авто Subaru

Subaru Crosstrek : В името на доброто старо време (Видео)

Апр 23, 2024