Opel Stock

Groupe Renault и Nissan с ексклузивно сътрудничество с Waymo в областта на автономното управление

Groupe Renault и Nissan с ексклузивно сътрудничество с Waymo в областта на автономното управление

Groupe Renault и Nissan с ексклузивно сътрудничество с Waymo в областта на автономното управление

Реклама Skoda Kodiaq
Groupe Renault и Nissan обявиха, че двете компании се превръщат в първите автомобилни производители, които ще си сътрудничат в областта на системите за автономно управление с гиганта Waymo, който е част от Google.

Ексклузивното партньорство на Groupe Renault и Nissan с Waymo обхваща Франция и Япония, и първоначално ще бъде съсредоточено върху системите за автономно транспортиране на хора и товари.

Новото партньорство ще има за цел също така обединяването на усилията за проучването на правовите, търговски и регулаторни проблеми, които трябва да бъдат решени за въвеждането на автономните автомобили в ежедневието. На по-късен етап от развитието на отношенията между страните е възможно сътрудничеството да бъде пренесено и на територията на други държави.

"Това е идеална възможност да предложим нашата технология на глобалната сцена, с иновативни партньори", коментира Джон Крафчик, изпълнителен директор на Waymo. "С мащабите и достигането на продуктите на Алианса, нашата система Waymo Driver може да предложи трансформация на решенията за мобилност като обслужва безопасно пътници и стоки във Франция, Япония и други държави".

"Историята на утрешната мобилност ще бъде написана заедно със сътрудничеството на Алианса и Waymo, които са индустриални лидери, разкриващи нови перспективи за услугите за мобилност без шофьор", споделя Тиери Болоре, изпълнителен директор на Groupe Renault. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Lamborghini

Новата емблема на Lamborghini е като старата, само че е нова (Видео)

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Tesla Xiaomi

Xiaomi лансира първата си електрическа кола. Цена е изненадващо достъпна

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус

Пролетната проверка на кемпера

Мар 29, 2024