6 ползи за здравето от чистото хранене

Подобрява настроението
19 юни 2019 20:05, Михаела Лазарова
4
6 ползи за здравето от чистото хранене
Снимка: istock

Чували ли сте за чисто хранене? Това е начин на живот, който при желание всеки би могъл да следва.

Да се храниш чисто, означава да изключиш от менюто си вредните храни като преработените меса, пакетираните храни, тези с високо съдържание на захар. Това не е поредната мода в хранене, а начин да бъдем и да се чувстваме по-здрави.

Какви са предимствата на този начин на живот?

Помага в отслабването

Ако искате да се разделите с излишните килограми, чистото хранене може да бъде ваш съюзник. Диетата базирана на прием на здравословни храни ще се отрази положително на талията ви. Поддържането на здравословно тегло ще ви помогне да намалите риска от някои видове рак, диабет, сърдечни проблеми, проблеми с костите.

Ще ви бъде по-лесно да поддържате стабилни нива на кръвната захар и инсулина, кръвното налягане, холестерола. Важно е да знаете, че в желанието си да имате по-хубава фигура не бива да променяте драстично приема на калории.

Как чистото хранене намалява риска от рак?

Според American Society of Clinical Oncology, здравословната диета, която осигурява достатъчно свежи плодове и зеленчуци, може да намали риска от развитие на колоректален и чернодробен рак, както и рак на стомаха.

Проучвания показват, че плодовете и зеленчуците, както и ядките, бобовите култури, съдържат фитохимикали, които функционират като антиоксиданти. Тези фитохимикали работят за защита на клетките от увреждане на свободните радикали, които могат да предизвикат рак.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
? преди 4 години
Тези фитохимикали какъв цвят пишат, уточнете все пак. А пък от консумацията на "чисти" непакетирани храни, особено бобови, се получава такава "симфония" в си бемол мажор, че направо кърти тоалетните чинии.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната лъже теза преписана отнейде.Научни доказателства? Изследвания? Публикация в медицинско списание?
1
2
 
4
 
! Отговори
Gergana Nikolaeva - преди 4 години
Супер.Вярно, даже...Благодарим.