ОмбудсМая не иска да е кмет на София

Винаги я търсели в сектори, които са в криза
16 юни 2019 19:45, Нели Христова
36
ОмбудсМая не иска да е кмет на София
Снимка: Булфото

От БСП тръгнаха слухове, че партията ще помоли омбудсманът Мая Манолова да се кандидатира за кмет на София. Пред БНР тя заяви, че не желае кандидатурата й да бъде издигана и се пошегува, че името ѝ винаги се спряга, когато в някакъв сектор има криза:

 "Не са ме питали само за Българския футболен съюз, но ако започнат да ми звънят спортните репортери ... Аз съм открит човек, прям. В момента, в който преценя, че инструментариума, с който разполагам като омбудсман, не ми позволява адекватно да адвокатствам на българските граждани, че не съм ефективна в моята защита, със сигурност ще предприема други стъпки. Може и да кандидатствам за други позиции, но с ясната цел да бъда полезна и да работя за българските граждани. В този ред на мисли, партийно издигане и кандидатиране ми изглеждат абсолютно неприемливи, тъй като аз работя за българските граждани. Освен това съм сигурна, че каквото и да правя, след като ми изтече мандата, то ще бъде свързано с правата на гражданите“.

"Ако преценя, че някоя публична позиция ще ми даде възможност да съм по-полезна и по-ефективна, може би ще взема такова решение, но тогава със сигурност ще го направя публично. В момента имам достатъчно ангажименти като омбудсман. Това, което ме тревожи, са много бавните стъпки, с които моите каузи се придвижват. Ще дам пример с медицинските сестри, със законопроекта за банките, с каузата ми за правила при фирмите за бързи кредити…"

Манолова е категорична, че не би се кандидатирала от името на партия:

"Това, че се прокрадва от различни партии, че биха ме подкрепили, биха ме номинирали, благодаря, но решенията ги вземам аз. Със сигурност, давайки цялата си енергия да съм адвокат на гражданите, няма как да се обвържа с партия…. Не съм чула да има кандидати, обявили се, за кмет на София, а мен ме питат вече повече от една година“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Пенс преди 4 години
Красива дама !!! Заради нея подадох молба за членство в БСП !!!
28
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
мая е шило и стр мафия няма да я допусне до избори не видяхте ли как изкарахатежката техника по улиците срещу опозицията това е световен принос към демокрацията
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да защото иска втори мандат като омбудсман и не иска да я свързват с кряйнодяснара представяща се за социалистка Нинова.Хич не е добре да те свързват с такива лицемери.
26
1
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Гроздето е кисело, защото е високо...
25
5
 
7
 
! Отговори
Оно преди 4 години
Па София е една столица,един град ! 90 % селяци живеят у нея-шоп до шоп,*** до *** ,мила моя майно льо...
24
6
 
11
 
! Отговори
София не иска преди 4 години
София не иска *** и комунистка като Мая Манолова да е столичен кмет...
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя не става за кмет на Кюстендил, та ще стане кмет на София. Абсурд
22
2
 
13
 
! Отговори
То преди 4 години
Тая работа не е като оная!Да намираш косури,не се иска много акъл!
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че не ще, има много недовършени ремонти. А знаем, че БСП не могат да започнат един, пък камо ли да завършат. Ето и ремонт на партията си не щат да направят.
20
12
 
5
 
! Отговори
ПОЗДРАВЛЕНИЯ преди 4 години
БРАВО МАЯ.ОТ НАЧАЛОТО НА МАНДАТА И НЕ Я ХАРЕСВАХС ВРЕМЕТО ВИСОКО ОЦЕНИХ УПОРСТВОТО И ИНТЕЛЕКТА ИКЪДЕ ВСИЧКИ ДА СА КАТО НЕЯ
19
3
 
8
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Еееее що да не иска бе, тъкмо се бяхме засилили да я избираме и айде сега-не щяла... Няма кой да я пита, ами да вземе да става, щото туй е партийно поръчение-не е майтап работа...
18
8
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Пу-пу-пу! Софиянци да си плюят в пазвите и да дават курбан на тази дата, че голямо зло ги отмина днес
17
9
 
12
 
! Отговори
Анатема преди 4 години
Така се е самизабравила,че не знае какво иска и на кого да слугува.Време и е на нея за политическото Бунуще
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая не е луда да се хване с умряла партия
15
9
 
19
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Язък!Тъкмо хората започнаха да я харесват!!Разгеле-оттървахме се !!!
14
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е печелил някога "комунист" в София след 1997 г.? Пък и да е поспечелил някой и друг мандат дружно с турците или царя, как е завършвал? За "комуноистите" най-много да гласуват "пресните софиянци в повече" и те съсипват сериозно управлението на града, и на страната - ама Слава Богу, като се заСЕЛЯТ в София, след две-три чалга поколения в еволюцията престават да са толкова вресливи - след стотина години може и да се пооправят.
13
13
 
20
 
! Отговори
Гай Тиберий преди 4 години
Мая, омбудсмана, е представителя на народа. Не се вкарвай във игри на бивши, сегашни, и бъдещи комунисти.
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поста за кмет на София е значим от много неща. Първо най голям % от населението е в София и София област. Около 50% на България. Финансовия ресурс е най голям. Бюджета. Също с най големата ламя Топлофикация. Та тая хапка е важна. А устата може и да склони.
11
13
 
9
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До Хан КрумАма и на тебе ти е много къса паметта. Явно забрави всички изцепки на сегашните управляващи. Според твоя Вожд дори ремонтите на построените от него магистрали трябваше да приключат докато тръгнеме на почивки, ама друг път. Аре бегом да му лижеш петичките.
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тая умряла партия толкова ли няма поне един читав за кандидат кмет?! И тея искат да управляват?!Мая Манолова си намери мястото, не и трябва да се набърква в тая помия БСП!