Не ядете достатъчно фибри, ето знаците

Специалистите припоръчват да наблегнем повече на плодове и зеленчуци
15 юни 2019 08:03, Иванка Гъркова
5
Не ядете достатъчно фибри, ето знаците
Снимка: pexels.com

Според едно скорошно проучване в САЩ, 95% от американците не приемат достатъчно фибри за деня. По данни на списание "Lifestyle Medicine", по-голяма част от населението яде само 16 грама от препоръчителните 25-38 грама.

Според д-р Ейми Шапиро, тялото може само да ни покаже, ако не приемаме достатъчно фибри с храната. Ето три признака, по които да познаете, че се нуждаете от повече:

1. Вие сте на нисковъглехидратна диета

При нея са забранени храни като ябълки, банани, боб, както и други варива, но в тях има голямо съдържание на фибри. Те могат да бъдат премахнати от менюто от шест до осем седмици, но не и завинаги, защото храносмилателната система има нужда от тях.
Ако спазвате такава диета, приемайте повече зеленчуци, съдържащи фибри. Може и да си позволите поне по 1 път в седмицата варива.

2. Имате запек

Фибрите помагат на храната да се придвижи по-лесно по червата. Ако имате запек в последните няколко дни, то със сигурност трябва да промените начина си на хранене. Когато количеството им се увеличи, подуването и тежестта в стомаха ще изчезнат, а вие ще имате нормални изхождания всяка сутрин.

Според нутриционистите при подобен проблем трябва да ядете повече плодове и зеленчуци като броколи, спанак, портокали, круши.

Вижте още знаци, че трябва да увеличите приема на фибрите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
запееееееееееек...!
1
3
 
8
 
! Отговори
х преди 4 години
Горките предци, които по време на ледниковия период са нямали достъп до растителна храна и са консумирали животински храни. От къде ли са приемали дневната си доза фибри? Как са оцеляли? Човекът има храносмилателен тракт на хищник.