5 начина да намалите кървенето на венците

Внимавайте с консумацията на някои въглехидрати
14 юни 2019 19:12, Михаела Лазарова
21
5 начина да намалите кървенето на венците
Снимка: Istock

Колко често кървят венците ви? Ако ви се случва често, добре е да посетите специалист. По дефиниция, кървенето на венците може да се определи като вид инфекция на тъканите, държащи зъбите. В повечето случаи този проблем може да доведе до зачервяване, чувствителност и подуване на венците.

Едни от най-честите причини за кървящите венци са бременност, занижена орална хигиена, натрупване на плака, зъбен камък и други. Как да се справите с този проблем? Вижте няколко съвета от специалисти.

Доставете си достатъчно витамин К

За нормалното кръвосъсирване има едни много важни елементи, най-малките в кръвта, наречени тромбоцити. Витамин К е един от най-важните витамини, който спомага за нормалното съсирване на кръвта. Благодарение на него, тялото ни синтезира ензима протромбин, който подпомага кръвосъсирването и костния метаболизъм.

Въпреки че дефицитът на витамина не е често срещан, той се случва. Ако венците ви кървят за продължителен период от време, тялото ви може да не произвежда достатъчно протромбин. В този случай можете да приемате добавки с витамин К и да увеличите консумацията на определени храни, кои – вижте тук.

Внимавайте с консумацията на някои въглехидрати

Така както има храни, които заздравяват венците, за да намалим кървенето им е добре да избягваме консумацията на други храни. Всички сме чували за плаката. А знаете ли, че консумацията на сладки храни и напитки, както и някои въглехидрати, повишава риска от нейното образуване. Тези нездравословни храни, водят до растежа на бактерии, които образуват плаката. Колкото повече плака се натрупва, толкова повече застрашава денталното ни здраве.

Освен захарни храни, като сладкиши, газирани напитки, редуцирайте консумацията на бял ориз, обикновени картофи, продукти с бяло брашно. Те повишават нивата на кръвната захар и инсулина, което може да доведе до орално възпаление.

Според някои изследвания, намаленият прием на вредни въглехидрати може да помогне за подобряване на здравето на зъбите и венците. Заложете на консумацията на въглехидрати с нисък гликемичен индекс, като боб, пълнозърнести храни, ядки и зеленчуци.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
До 8: Бъдете любезен и наречете с име -българско и латинско - на популярното в България растение, което е съставка на лекарството вицетин. Благодаря предварително.
9
1
 
2
 
! Отговори
явер преди 4 години
Направо спрете да ядете, ще имате здрави зъби.Виждам реакцията на кварталната магазинерка като и кажа дай ми кифли с повече гликемичен индекс.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купете си българското лекарство вицетин. Не е скъпо. По принцип се предлага на таблетки от 2,5 , 5, или 10 мг. Лекарите го познават и го изписват за подобряване на състоянието на мозъка и рядко познават другите му възможности. Има мощно антивъзпалително и прочистващо действие. Прави се на базата на популярно в България растение, което лекува включително малария. Не оказва влияние на кръвното налягане, има огромна съчетаемост с други медикаменти и е за продължителен прием. Доза за начало 2,5мг.
7
1
 
2
 
! Отговори
. преди 4 години
Не, не съм Любо Нейков. :) Аз живея малко по-нависоко. :)))Гледай, гледай филма, да видиш чии пари си прал през последните години. :)))
6
2
 
3
 
! Отговори
. преди 4 години
Между другото, венците се отдръпват с възрастта. Обикновено е абразия от миенето. Та, ако си питал Мадлен Алгафари, логично е да получиш грешен отговор. Не че разбира и от психология, горката... :)))
5
1
 
3
 
! Отговори
:))) преди 4 години
"обидно и Несправедливо"??? ТИ говориш за обида и несправедливост??? Ше ме умориш от смях.:)))
4
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 4 години
ha ha ha.Като слезеш от екран леко ше се притеснил. :))) Не можел да си изказва из.вра.теното мнение... :))) Мр.ъсен у.биец.
3
3
 
0
 
! Отговори
хич не се притеснява преди 4 години
Живота си има своите начини.
2
4
 
2
 
! Отговори
вит. С преди 4 години
Моите венци се отдръпват без да кървят. Една приятелка ми каза да си помисля за какво стискам зъби, било на емоционална основа. Това, което знам е, че един *** ме постави в ситуация да не мога да се изкажа, какво мисля, какво изпитвам, как аз виждам нещата. Трябваше да се правя на пукел. Въртя игрички, един път не се изяснихме. Изключително обидно и несправедливо. Имам чувството, че при първия удобен момент ще му разбия физиономията.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходете на 6 месеца на зъболекар да ви чистят венците, па друго не знам.