New Dacia Duster

Michelin и GM махат въздуха от автомобилната гума

Michelin и GM махат въздуха от автомобилната гума

Michelin и GM махат въздуха от автомобилната гума

Реклама Nissan X-Trail
Michelin и GM анонсираха, че двете компании работят съвместо по разработката и пазарното лансиране на иновативна автомобилна гума, която обещава да сложи край на пътните неволи, свързани с пробойните в черните търкалящи се по пътя елементи.

Иновативната гума, по която работят двете компании, се нарича MICHELIN Uptis Prototype (Unique Puncture-proof Tire System) и в момента се намира в ранен етап на изпитания и оценка на приложимостта.

По всичко обаче изглежда, че от GM възлагат надежди на технологията, след като от гиганта анонсират, че възнамеряват да я интегрират в серийните си автомобили след 2024 година. По-късно през тази година автомобилният производител ще постави началото на изпитателна програма с флотилия представители на 100% електрическия Chevrolet Bolt EV.

Като основни предимства на MICHELIN Uptis Prototype, освен очевидното и свързано с елиминирането на възможността от спукване, са намаленото количество сурови материали за производството, удължен живот, повишена безопасност по време на експлоатацията, възможност за избягване на необходимост от резервна гума и други. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024