New Dacia Duster

Jaguar Land Rover и BMW Group ще си сътрудничат по ново поколение електрическо задвижване

Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Реклама Renault Arkana
BMW Group и Jaguar Land Rover обявих, че двете компании ще си сътрудничат, обединявайки сили в разработката на следващо поколение система за електрическо задвижване.

От баварския гигант споделят, че групата има дългогодишен опит в разработката и производството на няколко вида електрифицирани системи, а Jaguar Land Rover демонстрира своите възможности с пазарното лансиране на своите зареждаеми (plug-in) хибриди и изцяло електрическия Jaguar I-PACE, който стана победител в конкурса Автомобил на годината 2019 на Европа.

Новото поколение електрическа задвижваща система на BMW Group- Gen 5, ще бъде въведена в експлоатация през следващата година при BMW iX3 SAV, и нейни еволюции ще бъдат използвани в продукти на Jaguar Land Rover.

Новото сътрудничество ще позволи на BMW Group и Jaguar Land Rover да се възползват от сериозни икономии по отношение на разходите за развойна дейност на бъдещи версии на системата, продуктово планиране, както и предимства при бъдещи общи поръчки. Самото производство на електрическите задвижващи системи ще се осъществява от двете компании в различни комплекси.

"Доказахме, че можем да създаваме побеждаващи електрически автомобили, но сега трябва да разширим технологията, за да подсигурим следващото поколение продукти на Jaguar и Land Rover", коментира Ник Ръджърс, инженерен директор на Jaguar Land Rover. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Луис Хамилтън с неочакван талант (Видео)

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили BYD

BYD гони 20% ръст в глобалните си продажби през 2024 година

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус Lamborghini

Новата емблема на Lamborghini е като старата, само че е нова (Видео)

Мар 29, 2024