Lasurit

Гордън Мъри обеща най-добрата суперкола в света (Видео)

T.50

T.50

Реклама Peugeot 408
Гордън Мъри- създадетелят на един от най-емблематичните суперспортни автомобили на всички времена, McLaren F1, анонсира първите подробности за изцяло новия проект на компанията GORDON MURRAY AUTOMOTIVE. Според него, в началото на 2022 година ще бъдат осъществени доставките на първите представители на изцяло нов суперспортен автомобил, анонсиран за момента с обозначението T.50.

Според Мъри, T.50 ще бъде най-рафинираната, лека и ориентирана към водача суперкола в целия свят. Автомобилът, задвижващи при който ще бъдат задните колела, ще бъде със средно разположен изцяло нов, 3.9-литров, V-образен, 12-цилиндров двигател, който ще се развърта до невиждани към момента при серийните модели обороти. Посочените цифри са 12 100/мин, максимална мощност от 650 конски сили и максимален въртящ момент от 450 Нм.

Благодарение на пространствена рамка и карбонова тръбна конструкция, T.50 обещава да бъде и изключително лек- само 980 килограма, но в същото време и достатъчно практичен, като ще има и обособено товарно отделение.

С революционна аеродинамика, T.50, който подобно на легендата McLaren F1 ще бъде с триместен интериор, ще бъде произведен в лимитирана серия от само 100 екземпляра, като базовата цена на колата стартира от 2 000 000 английски лири без данъци.

Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024