Проф. Огнян Герджиков с две стихосбирки за прависти

Законите ни не са добри, липсват професионалисти, смята той
23 май 2019 23:30, Анисия Иванова
14

Професор Огнян Герджиков написа две стихосбирки за прависти. Бившият преподавател в Софийският университет заяви в "Денят ON AIR", че поемите му се възприемат много добре от студентите, като по този начин те по-лесно възприемат материята.

Герджиков също така бе категоричен, че все повече млади хора искат да останат у нас вместо да търсят късмета си в чужбина. Бившият служебен премиер обясни, че голямата грешка на родното образование е, че разчита повече на приходите от студентите и учениците, а не толкова на качеството на обучение.

"През 2015 написах една гражданско-правна поема и не смятах повече да го правя. Миналата година преустанових преподавателска дейност и в крайна сметка написах 2 книги. Тези творби са за студентите и те доста им се радват. Възприемат се много добре. Призванието в живота ми е преподаването. Обичам правото и студентите. През последните години се наблюдава тяхното желание да останат в България. Те искат да специализират в чужбина, но после искат да се върнат у нас и да се реализират. Огромна грешка е, че имаме толкова много прависти. Отворихме вратите безконтролно. Това е защото образованието и здравеопазването бяха сложени на пазарна основа. Това е кардинална грешка, която ако не бъде поправена, ще наводним пазара с полувишисти", разкри Герджиков

Той допълни, че в момента у нас не се правят добри закони, тъй като липсват професионалисти. Герджиков бе категоричен, че не е нормално нормативните актове да се променят по няколко пъти годишно.

"Бизнесът не обича несигурна среда и затова бяга в чужбина. Ние променяме правилата на играта по средата. Законите се променят по няколко пъти на година. Така няма да просперираме като държава. За да се върне доверието на хората в държавата, трябва много работа. В България стават и добри неща, но има още много неща за доизкусуряване", каза професорът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Кога ще издаде стихосбирки за затворници?
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Есе
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герджо така и не разбра че това на бюрото в премиерския му кабинет е компютър. Липсват специалисти.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си прав.Барни Ръбала и Цецко Рабфака са най-великите юристи,минали покрай правото..
4
3
 
15
 
! Отговори
Б преди 4 години
Докога ще ни занимавате с този ...?
3
0
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
НАРОД БЕЗ КУЛТУРА Е ОБРЕЧЕН
2
1
 
12
 
! Отговори
Тц тц тц преди 4 години
Тоя масон съвсем изтрещя :×(
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне 3 пъти са ми трили коментарите за този. Нищо незензурно или заплашително. Просто за този не може да се пише лошо.