Skoda Monte Carlo

Немски елскутер се готви да превземе пазара

Май 23, 2019
Немски елскутер се готви да превземе пазара

Немски елскутер се готви да превземе пазара

Реклама Renault Arkana
Немска компания с име “unu” смята да яхне растящата вълна от популярност на електрическите скутери, която според анализаторите се е надигнала с 51% миналата година, докато популярноста на класическите скутери е спаднала с 40%. Тя лансира на пазара нов елскутер, който предлага достатъчно багажно пространство за две каски и гнездо за лесно сменяващия се акумулатор.

Двигателят е на компанията Bosch и е интегриран в задното колело на машината. Това е позволило на компанията да създаде, според тях, най-голямото в момента багажно пространство в сегмента на електрическите скутери в момента. Там се намира и акумулаторът, който позволява изминаване на 50 км с едно зареждане. Акумулаторното гнездо е двойно и там могат да се закачат бързо и лесно две батерии, което повишава пробегът до над 100 км. Това прави новия скутер много опасен конкурент на далеч по-скъпата машина Vespa Elettrica. Немската машина има максимална скорост от 45 км/ч, докато италианската е малко по-бърза – 48 км/ч.

Новият скутер има интегриран дисплей, а от компанията предлагат новоразработено приложение което позволява дистанционна проверка за местоположението намашината и нивото на заряд в акумулатора. Ако някой направи опит да открадне машината, собственикът получава предупреждение през приложението, докато на приятели също така дистанционно може да се даде разрешение за каране на скутера. Приложението позволява и допълнителни функции да бъдат добавяни в бъдеще.

Елскутерът unu вече може да се поръчва, а доставките ще започнат през септември тази година. Ще се предлагат три варианта и седем цвята, като базовата цена е 2799 евро. За първите клиенти ще е достъпен за заплащане и пакет от 330 евро, в който ще са включени каска и удължена гаранция. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Авто глобус

Harley-Davidson Experience Tour започна

Апр 22, 2024
Авто Новини Мотоциклети BG Авто BMW Honda

Огромен интерес още в първия ден на Moto Expo 2024

Апр 21, 2024