Портних огледа и отсече: Щети по новия булевард няма!

Имало проблеми обаче по прилежащите пътни артерии
22 май 2019 14:38,
40
Портних огледа и отсече: Щети по новия булевард няма!
Снимка: Facebook

Кметът на Варна Иван Портних и екип на общината направиха проверка на уличната инфраструктура след поройния дъжд от вчера. Оказа се, че според тях, по трасето на чисто новия булевард "Васил Левски", който още не бил въведен в експлоатация, проблеми няма, но имало по някои от прилежащите пътни артерии, предава БТА. 

В социалните мрежи обаче бяха разпространени снимки на паднал стълб до шосето, надлез, който се пълни вода и на критична ситуация на прословутото наклонено кръгово движение, където булевардът е бил наводнен и се е наложило екипи на Гражданска защита да изтеглят закъсал автомобил. Някои от хората сигнализират и за свличания. Повечето жители на морската столица пишат, че всичко това се случва току след откриването на новия булевард, който коствал на данъкоплатците над 120 милиона лева. 

Още по темата

Зам.-кмета на Варна каза пред bTV, че проблемът със стълба не е некачествето строителство, а паралелна комуникация, която минавала успоредно на моста.

Сериозно количество вода се е събрало и близо до кръговото на бул. "Цар Освободител" - в посока кварталите. Проблемът идвал от запушени маси и свлечени земни маси, останали от строителния период.

Отново заради недовършен участък за комуникации е станало свличане на чакъл на кръговото с бул. "Сливница". Разпоредено е почистване на терена, а утре, след спиране на дъжда, по нареждане на кмета участъкът трябва да бъде завършен.

В района на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите поемат водата. Голямо количество обаче се е стекло от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. "Подвис". Там ще бъдат направени дъждоприемни решетки.

В старата част на бул. "Васил Левски" - до бул. "Осми Приморски полк" има малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там също утре ще започнат дейности за изграждане на дъждоприемна канализация.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йордане мама, не разбрах по заглавието с какво е отсякъл? Брадва? Нож? Катана? Лъжица? Тези заглавия трепят рибата ... поредния Йордан драскач и хората колентират на *** статия. Роби събудете се, 240 ви правят на палячовци.
31
1
 
5
 
! Отговори
Брат Вурст преди 4 години
Този дъжд е част от хибридната война на Путин и на неговата пионка ***. Щом великият вожд и откривател е открил нещо, то не може да се разруши от естествен дъжд. Следователно дъжда е създаден от тайно съветско климатично оръжие и точно преди евро изборите.
30
1
 
8
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Какво дуго да каже Портних, след като шеф Бойо е до него !
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И както винаги един мрънкач трябва да ни вълнува нас народа. Хората ти казаха 10 пъти, че булеварда се пуска преждевременно и ще се правят довършителните в движение с цел облекчаване на трафика. Ти майймун ли си...
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И както винаги народа спи. Загубвам каквато и да е надежда в тази държава.Роби и такива ще си останем. Робството никога не е свършвало, само поробителите са се сменяли.
27
3
 
15
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Средващия път не си избирайте Потник.. а си намерете Тениска!
26
5
 
15
 
! Отговори
ПАК КОМУНИСТИТЕ преди 4 години
ще излезнат виновни, че не са построили ВСИЧКО навремето, а ТИКВАТА само да боядисва и реже лентички
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е кой ли се е съмнявал, че долният гербер ще каже, че всичко е скапано, при положение, че с ББ са си делнали едни милиони ит нашия джоб!
24
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 40 милиона на километър толкова.
23
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И коя е фирмата облажила се с едни 120 млн. лв.?
22
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заглавие в национален всекидневник :дъжд , порой и булевард за 120 млн. се срути .
21
44
 
11
 
! Отговори
Бабу преди 4 години
Стига мрънкахте бе! То и бабите пред блока мрънкат по-малко! Герб това Герб онова при предния кмет сигурно и 200 метра улици не са направени за цялото му управление. Ама сега карате по новия булевард и нищо не мрънкате като от езерото сте пред ХЕИ за 3 Мин. Половината от пишещите даже и не са от града предполагам ама дай да напишем нещо...
20
4
 
36
 
! Отговори
... преди 4 години
Ми какво да ви кажа и поттиха и той гледа от фандъка! И в софия "ремонтите" са от същия сорт! ДА СЕ ОТКРАДНАТ ЕДНИ ПАРИ! Та така драги ми смехурковци! РЕМОНТИТЕ В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА ИЗДЪРЖАТ ДО ПЪРВИЯ ДЪЖД! И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ПАК ЗА ГЕРБ!
19
3
 
17
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
Има си и добра страна, ако не беше заваляло тези проблеми нямаше да станат видими и щеше да има време фирмата изпълнител да бъде закрита и после търси нов изпълнител на ремонтите.А иначе спор няма , че завършването на "Левски" беше наложително от много години.
18
6
 
47
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Варна наистина е морската ни столица, даже булевардите им морета.Но кметЪ вика - всичко е точно, по герберски!
17
3
 
30
 
! Отговори
видими резултати преди 4 години
На Мильо, кварталния милиционер, подариха за заслуги водни ски. Добре, но почна да се кахъри. Къде да намери едно наклонено езеро, че да се спусне по него? Така и не можа да се порадва на подаръка си.Ако бе жив щях да го пратя на непуснатия в експлоатация бул. В.Левски и да се спусне по него като Томба...
16
9
 
36
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Тоя Булевард не съм го виждал, но едва ли струва повече от 10-15 млн. лв. Абе кражбите са на 500% това е. Ако щете вервайте.
15
5
 
35
 
! Отговори
Склададжия преди 4 години
Добре де за толквоа *** ли ни имат, че на дена викат нощ, и ни убеждават че е така? Или са много нагли или много ги е страх...
14
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При такива големи бури никъде в света няма друго. Има youtube всеки може да види наводнения по света. Аман от глупациии и Простолюдие . Всипки мн отворени по всички въпроси.
13
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимките е "нормално" според гербаджиите...