Милиони ще са засегнати от санкциите срещу Huawei

В България това са едни от най-масовите устройства
22 май 2019 10:11,
47

Милиони потребители ще бъдат засегнати от санкциите на американското правителство и технологичния гигант Google върху китайския производител на мобилни устройства Huawei. В България това е едно от най-масовите устройства и собствениците им с основание са притеснени.
Още по темата

Това ли е началото на студената технологична война?

Какви ще са последствията от мегарешението? Темата коментираха експертът по киберсигурност Борислав Сестримски и главеният редактор на Investor.bg и водещ на предаване за високи технологии по Bloomberg TV Bulgaria Бойо Попов.

"Големите компании имат стратегии за години напред. Huawei са в положение, в което започват ясно да доминират на пазара за комуникациите и идва нова ера там, свързана с 5G мрежите и сега е моментът, ако някой има претенции, да ги предяви", посочи пред Bulgaria ON AIR Сестримски.

По думите на Попов това решение е част от търговската война и е очаквано. А според експерта по киберсигурност е изключително трудно да се подменят ключови инфраструктури.

"Самият факт, че Съединените щати дадоха този гратисен период, показва, че и американските компании не са готови, защото това би могло да лиши стотици хиляди американци от услугите", смята главният редактор на Investor.bg.

Сестримски пък поясни, че има сайтове, които информират докога ще може да се използва определена операционна система, за да са наясно потребителите.

"Смята се, че ще бъде огромен пазарният дял на Huawei по отношение на 5G", посочи Бой Попов.

Гостите в студиото на "България сутрин" разясниха, че 5G мрежата ще позволява по-бърз трансфер на информация за по-кратко време и до 2022 г. би трябвало да има такава и в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН 2 преди 4 години
До СчетиА да не кажем че и Майкрософт краде и шпионира от потребителите на Windows
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Каролев да каже как пазара диктува всичко. И как хамериканците с не пазарни методи спасяват своите компании.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-смешни са ми разни бг "експерти" като започнат да размишляват за неща,за които не знаят нищо и изглеждат в случая като поседнали на седянка
36
0
 
5
 
! Отговори
Joro Do Silgar преди 4 години
Мале, Дюна май сериозно ти е повлиял на мозъка...
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и кой ще покрие загубите на американските производители на въпросните компоненти? сигурно ще трябва да намалят производството си наполовина и вероятно ще трябва да съкращават работни места! тръмп яко се изхвърли, ама като ревнат от силиконовата долина, ще клекне! а китай ако разработи собствена ос и въпросните компоненти, пазара за сащ ще се затвори безвъзвратно!
34
0
 
8
 
! Отговори
Stilgar преди 4 години
От всички *** действия на династията Корино, а те бяха много - най-*** беше да отвлечат гигантски пясъчен червей на Салуса Секундос вярвайки, че ще произвеждат сами подправка. Червея не направи това. Просто изчака Атрейдите да си го закарат вкъщи. Този звяр и чудовище бе особен култ за Свободните. Уважаваха идването и отиването му .... Пясъчните червей сами по себе си живееха хиляди години и достигаха огромните 500 метра. Рабан уби Старият Харкон, защото честността му бе изключение в рода ..
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подлите им действия ме карат, да се откажа от всички американско. Вчера пуснаха новите Макбуци с 8 ядра и това ще е псоледняи Макбук, който ще ползвам! От догодина, ще мина на Huawei!!!!
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой му дреме за потребителите бе вие добрели сте.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормална реакция и лобизъм за предпазване на вече утвърдени марки на пазара. Всеки би ппстъпил така при положеное че навлиза нов играч на пазара. В северна Америка Huawei не е разпространена марка. Масовите устройства са IPhone, Samsung, LG, Pixel Googel phone
30
30
 
11
 
! Отговори
Честито преди 4 години
До номер 3 : Аз не искам и да си го позволя този китайски ***... ползвам само САМО! САМО! Samsung!
29
4
 
18
 
! Отговори
вгз преди 4 години
Няма драма с ъпдейтите. Huawei ще намери начин да се оправи. А за новите телефони, явно ще ползва своята ос.Програмите и store ще работят нормално, просто няма да се казват Google Store, но други разлики няма да има. Тоест Тръмп няма да направи нищо, освен китайските фирми да си намерят алтернативни доставчици за хардуер, а сами да си пишат софтуера. Това само ще засили позициите им на световния пазар.Гледайте какви ще бъдат продажбите на iPhone vs Huawei в края на годината.
28
3
 
29
 
! Отговори
вгз преди 4 години
Huawei е много качествена и силна марка в световен мащаб. Представете си колко са се спекли американосите, за да предприемат подобни мерки. Явно техните анализи показват, че докато телефоните на Huawei убиват IPhone, на други фронтове, например мрежовото или 5G оборудване, други американски фирми ядат яко бой (т.е. губят сделки). Тръмп е притиснат до стената и като всеки нормален плъшок, се опитва да хапе. Ще хапе, ще хапе, пък накрая ще фалира, защото не може да стартира 3-та свтовна война.
27
1
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
ако не беше ярко-оцветеното елече на меркел от щази, щяхме да се чудим как щеше да бъде построено берлинското летище!
26
3
 
27
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Напук на наглите хамариканци следващия ми телефон пак ще е Хуавей! И скапа.ния фейсбук мога да си закрия, и без това не ми е нужен!
25
7
 
46
 
! Отговори
АНОНИМКО преди 4 години
Huawei удари в земята нахапаната ябълка и сега щатите се чудят как да си възстановят продажбите на прехваленото телефонче.....
24
0
 
31
 
! Отговори
хххх преди 4 години
До Счети5Г технологията е несравнима с нищо като скорост и обем.Имаше демонстрация как хирург в Пекин прави операция на няколко хил. км. посредством контролиран по интернет хир.робот. Буквално в реално време.Това е приложимо във всички области, затова който го направи, ще има голямо преимущество като време и разходи спрямо всичко досега.
23
2
 
31
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Възхода на Европа също се дължи на кражби на технологии, особено по време на средновековиетоДа не казваме пък САЩ колко мозъци откраднаха миналият век. Това е индиректна кражба на иновации и ноу хау!
22
2
 
36
 
! Отговори
Гитлер преди 4 години
Ангелпреди 54 минутиА възхода на САЩ от къде дойде, от индианците ли? Или се качиха на луната с Аполо направен от Американец ли? На всички е ясно, че обират капацитетите от целия сват. Истинския американец е един *** човек, който си няма и идея какво се случва в родината му
21
0
 
41
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Добре де до момента ФБ и Гугъл предоставяха цялата лична информация на потребителите си на американските служби и нямаше проблем, обаче сега изведнъж се оказва, че китайците също въртят този и монер и хоп това било лошо. С други думи не прави това, което правя аз, нали така ?
20
4
 
51
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Имам Huawei и въобще не се притеснявам, защото знам, че от компанията ще осигурят на потребителите си НАЙ-ДОБРАТА алтернатива!