Какви са щетите след градушката в Северна България?

Наводнени къщи, унищожени посеви и пътна настилка...
21 май 2019 09:51,
5

Описват щетите след мощната градушка в Северна и Северозападна България. Пороен дъжд с градушка с размерите на лешник наводни и нанесе огромни щети в четири свищовски села. Поразена е земеделската продукция.

Наводнени бяха десетки селскостопански дворoве и къщи в селата Морава, Овча могила, Вaрдим и Деляновци. На много места в района пороят унищожи и пътната настилка. Спряно беше и движението по жп линията между Левски и Свищов.

Село Морава отново беше поразено от градушка и ураганен вятър в края на миналата седмица. Сериозно пострадали са селата Летница в Ловешко и Горна Вереница в Монтана. Стопаните алармират, че са загубили всичко.

"Ситуацията на територията на свищов е в критично състояние, особено в с. Морава", посочи в телефонен разговор за Bulgaria ON AIR Генчо Генчев.

"Всички посеви на земеделските производители са наводнени, продукцията е унищожена на 100%. Пътната инфраструктура също е разрушена, дворовете са наводнени", допълни още той.

Министрите на вътрешните работи Младен Маринов и на земеделието Десислава Танева, както и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" ще посетят тази сутрин Свищов, за да направят оглед на място на щетите, причинени от обилните валежи. А валежи и бури са възможни и днес, сочи прогнозата на синоптиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
12
 
! Отговори
Долу сащяя преди 4 години
Щетите са по големи от заграбеното от герб! Герб разкомплектоваха ракетните площадки по заръка на сащ!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държава няма от 1993, от тогава започна разпродажбата а Боко довърши плана, остана територия по заръка на господарите му от Брюксел!
2
1
 
18
 
! Отговори
Закриването преди 4 години
и унищожаването на полигоните за борба с градушките започна още когато НАТО бомбардираше Сърбия. Не бяхме член, но бъдещите господари наредиха това, щото видите ли, някой самолет можел да бъде свален. Пък че имало хора, които хвърлят труд и пари за земеделие - майната им!
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как при Тодор Живков нямаше градушки, нямаше опустошена реколта, плодове и зеленчуци от разни болести и насекоми?!Защо журналистите не разследват от къде дойде това насекоми, което унищожи чемшира на българите, сят, гледан и поддържан с години??Да ама Живков държеше за държавата, стреляха се ракети по градоносните облаци, следеше се за зарази и всичко! Имаше държава!