Бойлер избухна в апартамент в Пловдив, по чудо няма пострадали

Нанесени са значителни материални щети
20 май 2019 23:46,
26

Бойлер избухна в пловдивски блок на бул. "Източен". Нанесени са значителни материални щети - унищожен е апартаментът, в който се е намирал бойлерът, както и прозорци в сградата.

Инцидентът е станал малко след 4 часа сутринта. За щастие жертви и пострадали няма, но съседите са се събудили изплашени от взрива, съобщава Bulgaria ON AIR.

Апартаментът, в който е избухнал бойлерът, е собственост на домоуправителката на блока. В него е имало още двама възрастни - съпругът ѝ и свекърва ѝ.

Причината за взрива вероятно е късо съединение.

Тепърва ще се оценяват щетите, които на пръв поглед са за няколко хиляди лева.

Кой ще поеме разходите за възстановяването на стъклата на общите части е въпрос, който също предстои да се обсъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
На вратата на банята имаш шалтер, аз никога не оставям бойлера да бичи 24часа, а съм сложил часовник и се включва за час и половина на нощна тарифа. А иначе имайте в предвид, че бойлерите събират много котлен камък , който се натрупва на дъното - точно където е монтиран защитния вентил , така че чисте котления камък го отвреме на време.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мине малко време и се пусне такава сбъркана статия да уплаши женорята.
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измама е тази информация. Има три защити. И след тях. Резервоара е от стъкломасата и се пуква. Водата изтича. По скоро е нагласена тая работа, отколкото случаен инцидент.
14
0
 
3
 
! Отговори
От Бай Петко преди 4 години
Докато нагревателят е здрав и е във водата, той генерира пара. Тя увеличава обема си за сметка на водата и я изтласква във водопровода.В даден момент нивото на водата спада под това на нагревателя и той работи само в парна среда. След изгарянето му следва кондензиране на парата в резултат на охлаждането й, при което водата от водопровода отново запълва ресивера. При силно варовита вода и спукан нагревател е възможно допълнително протичане на ток през водата и необходимост от ДТЗ.
13
0
 
4
 
! Отговори
До "Аннонимен&q преди 4 години
Най-просто е възвратен клапан от изхода за топлата вода в посока към входа за студената, но преди комбинирания предпазителен вентил.Rem.Когато съществително от мъжки род е подлог в изречението, то се членува с пълен член!
12
0
 
11
 
! Отговори
До бай Петко преди 4 години
Бай Петко, сам казваш, че парата е над водата, значи, че нагревателят е във водата. При еднакво налягане на парата и водата във водопровода, как нагревателят ще остане само на пара? Личи си, колко си изучил електротермията!?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
повреден термостат, предпазителен клапан за налягане не работи, нагревателя не спира , водата се изпарява и ето ти взрив, за да ви е мирна главата сложете един допълнителен препазителен клапан по налягане в системата , или си купете бойлер с електронна защита по налягане
10
0
 
7
 
! Отговори
От Бай Петко преди 4 години
Ако сте учили "Електротермия" в МЕИ-"Ленин", (а не в ТУ-София), то ще знаете, че топлопроводимостта на парата е много по-ниска от тази на водата. Така че капсулован в магнезиев окис нагревател, който е изчисляван за вода,(повърхностно натоварване на "Кантала" над 7-8 W/cm2), той в парна среда ще изгори бързо. А защо парата е над водата, а не под нея - питайте Архимед.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липсващ или неизправен баланс вентил, повредена защита от прегряване, неправилно поставени спирателни кранове.
8
4
 
6
 
! Отговори
У нас бойлери преди 4 години
гърмят, а ето какво прави Русия -" Китайски медии съобщиха, че благодарение на микровълновия фотонен радар руският многофункционален изтребител Су-57 ще изпрати на *** американското военно оборудване." Това са фактите!
7
0
 
19
 
! Отговори
Truman преди 4 години
Правилно е отбелязал по-долу колегата че няма как да стане от КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ.Авторката на репортажа показва пълно невежество Чула и запомнила че по някога късо е съединение е причина за пожари.....Но тук не става дума за пожар.Но *** и неграмотни висшисти бълват нашите университети.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От утре започвам да се къпя в реката
5
10
 
6
 
! Отговори
П. Петков преди 4 години
Премахнете комбинирания възвратен клапан и предпазен вентил, и бойлерът никога няма да експлодира! При отказ на дилатационния терморегулатор и на биметалния прекъсвач, който е без самовъзврат, налягането във водосъдържателя няма да надвиши това във водопроводната мрежа. Парата ще изтласка водата обратно във водопровода, а нагревателят ще остане остане на "сухо" и ще изгори.Щетата ще бъде само нов нагревател и вероятно водомер за студена вода.Възвратен вентил на имота също не трябва да има.
4
17
 
10
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 4 години
Който ползва бойлер, има бомба в къщата си, която тиктака. Който готви на газ - също. Тик-так, тик-так. Следващият път - гърмеж във вашия дом.
3
5
 
8
 
! Отговори
Теди преди 4 години
ПРАВЕТЕ СИ ЗАСТРАХОВКА ДОМ ИМУЩЕСТВО
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много неграмотни има 😂Как ще гръмне бойлер от късо? Гърми от свръхналягане. Дали е бил без вода и от парата. Или изпускащия клапан е блокирал и ред други причини, но не и от късо съединение
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да е късо съединение.Просто са си купили някакъв бойлер ментак.Във всички по-нови модели им слагат защити,че да не гръмне ми да почне да тече.Има една Бг фирма даже са си патентовали фланеца че им бил уникат и собствена разработка :)