Нова наредба за фасадите в София: Какво ще промени тя?

Темата с безопасността не бива да се подценява, смята експерт
20 май 2019 23:00, Екип на Bloomberg
17
Нова наредба за фасадите в София: Какво ще промени тя?
Снимка: Pixabay

Главният архитект на София Здравко Здравков официално представи проекта на Наредбата за градска среда в София за публично обсъждане, а един от първите коментари идва от инж. Венета Новакова в ролята ѝ на председател на Асоциацията за фасаден инженеринг в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Свръхрегулирането няма да доведе до нещо успешно и затова широкото обществено обсъждане е важно и се прилага правилно в момента", казва инж. Новакова.

По думите й важно за обществото е да разбере, че терминът "фасада" не включва единствено мазилка и дограма, а в него са включени всички елементи от облика на всяка една сграда. В това число влизат климатични системи, тераси, решетки за защита от грабеж, щори и в общи линии всичко, което е на показ.

Темата с безопасността не бива да се подценява, когато наредбата се появи в окончателния си вид, смята още инж. Новакова. Според нея по света има достатъчно примери, които могат да ни послужат за сигнална лампа.

Целия коментар по темата можете да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята я прокламираше изотопчетоКарбовски,но нещо май, щеше да му сестъжни.Това клюцаво лигавче е подста-вено,щото цяла София е доста фасадна.Бокин ,оттук ще се напълни с милиарди.Да направи една тоалетна като хората,за друго нестава.Едва ли ще се разминебез опълчение.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се пълнят нечии верни до смърт джобове...
8
0
 
0
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Всеки главен архитект се прави на по-велик /айдиот/ от предишния! Още помним и виждаме поразиите на Петър Диков и сега новото архитектче ИСКА ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ Е ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ АЙДИОТ!
7
1
 
10
 
! Отговори
от Факултето преди 4 години
Дали ще се променят фасадите в кв Христо Ботев гр.София?
6
0
 
10
 
! Отговори
истината преди 4 години
По форумите всички са за нови и хубави фасади, ама като ги задължат тях да дадат 5 хиляди на апартамент за да се оправи фасадата на блока им , друго ще запеят.Като ги накарат да си махнат климатиците, друго ще запеят, като ги накарат да си махнат остъклението на балконите и терасите друго ще запеят.
5
0
 
13
 
! Отговори
Попа преди 4 години
Тази наредба е закъсняла с 50 години.
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой българин му харесва да е хубаво и чисто? Няма такъв, това да не е Холандия.В Булга ристан само мръсотия и бокл уци навсякъде, заедно с няколко млн селяни.Вчера видях добре облечена как си изяде банана и обелката на пътя през прозореца на колата ... такива нямат научаване ... селянката си остава *** дори и със Рейнън слънчеви очила.
3
15
 
17
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а не не не не *** не харесва естетиката и иска да си изглежда всичко по балкански когато *** отиде на запад и види той се отвращава от подреденост и това му създава усет за дискомфорт,на *** трябва да му е разтуряно вехто и проблемно защото иначе красивото и подреденото не му пасва на генитетака че уважаеми управници моля изчакайте да се врътнат 2-3 поколения и пробвайте отново да пробиете закостенелия нашенски мозък трудно податлив на промени към по добро
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато в тези много важни зони щъкат коли, всяко усилие е напразно. Ако искате да изглежда добре, помислете как да премахнете трошките и да озелените улиците, а климатиците - после.
1
6
 
40
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
да си махаме решетките че да ни ограбят по лесно ли ?