Ограбиха животните на фермер от Нова Загора

Крадците задигнали животни на стойност 6 000 лв.
20 май 2019 21:22,
43
Ограбиха животните на фермер от Нова Загора
Снимка: pixaBay

Животни на стойност 6 000 лева са били задигнати от стопанството на 54-годишен фермер от Нова Загора. Крадците отровили двете кучета, рязали с мобилен флекс металните заграждения и откраднали три телета и един 3-годишен елитен жребец, съобщава Монитор.

За липсата на животните Стоян Донков съобщил сутринта на 18 май. Къщата на мъжа се намирала в населения предимно с роми квартал „Шести".

Криминалистите установили, че кучетата са били отровени вероятно със стрихнин, а следите от копитата на животните, стигащи до преминаващ недалеко от фермата напоителен канал, предполагат, че там животните са били натоварени на фургон и откарани в неизвестна посока.

Обитатели на близо 6-хилядната ромска махала коментират, че обирът на фермера е поръчков. Те преполагат че телетата са разфасовани в някоя от нелегалните кланици в близките села, а конят е продаден на друго място.

Конкретния случай ставало въпрос за неуредени взаимоотношения между семейството на фермера и фамилията на махленски барон, смятат работещи по случая. По принцип в квартал „Шести“ спазвали закона да не посягат на „свои“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 4 години
....махленски барон...........Без думи......
31
0
 
2
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До БПФ...направо ги товарим на конските вагони и им ги изпращаме !!! Компромиси да не се правят, ако от т.нар. "съд" в Страсбург се зъбят, моментално да им се запушват мордите, защото това, че някакви индивиди са от някакъв етнос, не ги поставя над законите на държавата и не им дава право да тероризират другите граждани !!! Срещу всеки страсбургски мерзавец, защитаващ хъхрешките беззакония, да се повдига обвинение в насаждане на расизъм и дискриминация !!!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По безумно заглавие не бях срещал скоро, г-жо Джекова! Дори успяхте да ме развеселите и за това ще Ви попитам: как се ограбва животно? Парите ли са му взели на това животно, яденето ли, личните вещи ли?! Или имахте предвид, че горкия човек е ограбеното животно?! Просто не мога да си обясня как и защо Ви позволяват да пишете нон-стоп глупости...И същевременно да ни заливате с тях...
29
0
 
6
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Първо - това не е "квартал" - едно незаконно гето няма как да бъде квартал. Второ - самото съществуване на т.нар. "квартали" и безкрайната търпимост към тях, е основна причина за масовият хъхряшки бандитизъм. Ерго - първата и основна мярка трябва да бъде унищожаването на всички незаконни гета, кaтуни и развъдници - без никакви компрамиси, без милост, без забавяне. Обитателите им - под съд за престъпления по Чл. 323а и 234в от НК (незаконно строителство и незаконно присъединяване към ел- и ВиК- .
28
0
 
5
 
! Отговори
Ниманд преди 4 години
Да в квартал 6 ти в Нова Загора и полицията не влиза навътре в квартала !! Пълно е с талибани !!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Гласувайте преди 4 години
Не е ли вече прекалено.После за кого да гласуваме.
26
0
 
4
 
! Отговори
Аззз преди 4 години
"Ограбиха животните" какво са им взели точно?
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И почвам да излизам с джипа нощно време, бате!
24
0
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А що казва КГБ за случая ?
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НаблюдателДо 20 години ...С това темпо, ще е до седмица-две.
22
15
 
7
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
"Ромите" у нас имат права от септември 1944 г.- тогава едни чужди окупатори им дадоха право да избият цялата наша интелигенция, и те естествено се възползваха от тези си права. После станаха "равни" с поробеното от комунофашисти население, като при оценка 2,50 изместваха във ВУЗ-а наши кандидатстуденти с 5,50. Така се появиха всичките Догановци, Аджибадемовци, Местановци и незнам си още там Каквановци - да не би да си помислихте, че те са обучавани т.е. "интегрирани" след 1989 г.?
21
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Димитрис от Кипър,трябва да се организира подписка,и то веднага.Какво от това че не е българин.Трябваше да дойде човек от чужда държава,за да ни покаже как се решават вътрешно държавните проблеми ли?Ако това не се направи,майка ни жална на сите.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всякъде се краде,и всеки който може да краде,краде.Докато не се хванат и докажат крадците,не можеш да обвиниш никого.... ОБАЧЕ .....има ли откраднат кон,следите винаги водят в правилната посока, и тези следи никога не грешат.При откраднат кон,случаят е винаги почти разрешен,знаят се кои са.Всичко останало е въпрос на желание от страна на местните шерифи.
19
1
 
14
 
! Отговори
anon преди 4 години
а може би трябва на следващите избори всички дружно да гласуваме за тази партия която представи твърда програма за перманентно решаване на етническото напрежение в родината? :)
18
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предполагам че един ден американците ще предизвикат гражданска война в България между роми и българи. В лошия комунизъм ромите нямаха права, от както е демокрация станаха фактор,а Борисов превърна България в развъдник на роми. Няма да се учудя ако от Турция дадат оръжие на ромите,по поръчка на САЩ, за да настане гражданска война и те да си вземат половин България
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаите, като този с кипъреца, съвсем скоро ще станат ежедневие в тая подивяла територия. След като държавата не защитава честните и работещи данъкоплатци, те ще вземат правосъдието в свои ръце. Да не се изненадват политиците.
16
1
 
30
 
! Отговори
Някоя преди 4 години
Как са ги "ограбили" тия клети животни, те какво имущество притежават? Журналистът, който е писал статията сигурно е посещавал училище заедно с тия, дето са откраднали животните...
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се разбира какво точно са им взели на животинките."ограбиха животните ..."
14
2
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
От статията стигам до извода, че скоро Нова Загора ще падне под ромско иго. Над 6000 от 20 000 е около 1/3 от сегашното население. До 20 г ще минат 50%.
13
1
 
14
 
! Отговори
MILF преди 4 години
До 13Освен ако не са магарета с дисаги, пълни с ценни вещи и именно дисагите са откраднати. Но тогава ще тр животните да си подават жалба в милицията или директно при Баце, който единствен владее езика им