Откраднаха комуникационни кабели на военните

Случката се разиграла в местността "Белия камък" в Смолян
20 май 2019 20:45,
42
Откраднаха комуникационни кабели на военните
Снимка: БулФото

Проводници от електро и комуникационна инсталация на военно формирование 28330 от град Смолян са откраднати в местността "Белия камък", съобщава 24 часа.

Според жалбата на командира на формированието, проводниците са били част от пункт за управление, а тяхното количество и вид са неизвестни. Те са собственост на Министерство на отбраната.

В тази местност военните от алпийския пол в Смолян провеждат обучителни и тренировъчни стрелби. Тя се намира над корпусите на поделението.

При пристигането на следователи е извършен оглед и е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Оня преди 4 години
Бездействието на тази жалка престъпна държавица няма аналог.
30
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Да се радват че индианците не са им откраднали автоматите и не са ги "опнали" из отзадзе ! Армия от марди
29
1
 
8
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Посегателство срещу военна инфраструктура не е кражба, а ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ !!!! Разбира се - ушеви и прокуратура ще кажат, че е "дребна кражба" и дори нямя да търсят хъхрешките бандити... помните ли когато откраднаха релсите на ДЕЙСТВАТА ЖП-линия и предизвикаха катастрофа? - Ушевите дори не се опитаха да намерят терористите !!!Разбирате ли защо хъхрещото племе разсипа и разграби държавата? - Защото никой не се опитва да ги спре !!!
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо, това е стимул да инвестираме в безжичните комуникации.
27
10
 
9
 
! Отговори
Марко паша преди 4 години
Абе аркадаш, туй вашта българската армия, що така заприлича на Американската а? Ама не по въоръжение, а по... вий знайте по кво...
26
1
 
15
 
! Отговори
чукча преди 4 години
Абе *** берат на дребно само трохите... ама колко оръжие и техника замина зад граница в първите години на демокрацията не може и да си представим. А липсите слвд това покриха като драснаха клечката на погребите.Същото е положението и с незаконната сеч - *** секат най-леснодостъпното, което веднага се набива на очи, а "нашите" изнесоха зад границите вековнитв гори...
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромаком берат мед и правят нови канали за модерната оптична техника.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа, не съм съгласен!Това не е било кражба, а бране!
23
0
 
13
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
какво се чудите, като учех във ВТУ , към Ректората имаш една улица по която ромовете изрязаха един по един стълбовете на уличното осветление, и като смениха тръбите за локалния ТЕЦ на същия този Ректорат ,бяха облицовани с алуминиеви листове за топлоизолация , и също така - малко по малко бяха обелени , и от университета - нищо не направиха. Та какво остава за някакви кабели извън града.
22
2
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Дсоро и фуражките им ще откраднат.
21
0
 
13
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
че това се случи на всички полигони , които останаха неизползвани.До наше село имаше учебен полигон и към 2000-ната затвориха поделението и след време като се разхождах из района видяхме ,че някои са копали и измъквали кабели по-дебели от бицепса на Арнолд.
20
1
 
12
 
! Отговори
ЕДЕЛВАЙС преди 4 години
До БУЧИМИШ// Цитирам за неразбралите "военните от алпийския пол".Всеки пол/к/ ,както и всеки самостоятелен батальон ,който е с ранг на полк и в случай на война при мобилизация добива статута на самостоятелен полк имат номер.По-малките структури се наричат рота,взвод,отделение.Батальоните в структурата на полк нямат номер.В гранични войски отряда има номер ,а заставите не.Толкова за така наречените формирования
19
2
 
11
 
! Отговори
хахахахаха преди 4 години
аз нях свързочни войски пловдив -абе вие представятели си римляните от столипиново да задигнат кабелите на военните-ми вече столипиново нямаше да същяствува бе хахахаах *** държавата хааххаха
18
0
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Колега научи се да пишеш
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве ние в държава ли живеем или в конюшна не .... Как ше хепатит кабелите на военните тва вече граничи с лудост ?!??
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Натоо в България няма да стъпи. И агресор с техника също.Ще бъде обран разглобен претопен продаден заклан смлян сготвен и изяден .
15
4
 
4
 
! Отговори
БУЧИМИШ преди 4 години
До ЕДЕЛВАЙСНе е измишльотина бре Еделвайсе, ФОРМИРОВАНИЕ е по-малкото на ПОДЕЛЕНИЕ.
14
7
 
9
 
! Отговори
ЕДЕЛВАЙС преди 4 години
военно формирование 28330.Правилно е да се пише поделение 28330.Формирование е някаква демократична измишлютина.""алпийския пол"" По време на " тъвният и човеконенавистен"социализъм ,тези поделения съсредоточени основно край Смолян,Симитли,Гара Пирин,Девин,биваха наричани планинско-стрелкови поделения.Даже понякога на шега някой старшина школник поздравяваше взвода с поздрава "Здравейте диви планински кози"
13
3
 
22
 
! Отговори
хахахахаха преди 4 години
хахаха хахахаха е немога хахаахха смятай ние сме в нато хахахаха хахахаха те ще откраднат и гумите на новите изстребители бре,на танка веригите ще свалят за желязо аххаахха баси .... ххахаах луда работа-трябва да направат един ПОЛК само с римляни -при война се пускат в тила на врага и каквот видят -мед алумин кабел желязо всичко на вторични,пак е нещо
12
1
 
9
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
Чане?! Ще се свърже със Северна Корея за помощ.