Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!

Премиерът провери дейностите по разширението на газопреносната инфраструктура
Обновена: 20 май 2019 19:46 | 20 май 2019 19:44,
254
Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!
Снимка: МС

Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе е за 18 млрд. кубически метра газ. Това е Балкански поток. В сряда ще направим същото и с Гърция - там е от 3 до 5 млрд. кубически метра. И с нашите находища - "Хан Аспарух" и "Силистар" - имаме пълна диверсификация. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов, след като се запознал с извършените от "Булгартрансгаз" ЕАД дейности по разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът Борисов е уточнил, че компресорните станции са американски.

Още по темата

"Създаваме условия и за американски втечнен газ, и за руски газ. Ние си построяваме в момента газовите магистрали. Паралелно с дипломацията и усилено строим", е добавил още министър-председателят и е уточнил, че трасето трябва да е готово до октомври.

Министър-председателят Борисов е наблюдавал полагането на тръби за изграждане на нов газопровод с дължина 11 километра от българо-турската граница до компресорна станция "Странджа". На място се изгражда и газоизмервателна станция "Странджа". Общата стойност на двата проекта е 75 млн. лв. - изцяло инвестиция на "Булгартрансгаз".

Предвижда се съоръженията да се въведат в експлоатация през октомври 2019 г., така че да се даде възможност природен газ от входна точка Турция да постъпва на българска територия януари 2020 г.

Проектът e част от концепцията за европейски газоразпределителен център "Балкан", се напомня в прессъобщението. Разширението на съществуващата газопреносна система и реализацията на цялостната концепция за газов хъб "Балкан" целят запазване стратегическата роля на България, като водещ газов център в региона на Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А новият булевард във Варна след дъжда пропаднал и се наводнил.
188
0
 
0
 
! Отговори
Днес лента, утре пак преди 4 години
Всичко, което може да се открие, за да покажат Бойко по телевизиите, се открива седмица преди изборите. Днес лента тук, утре - там. Не му се дава властта на Бойко. И за какво? Вилата му в Барселона го чака - братовчедите му я пазят за него. Когато се изнесе там, ще направи добро за България.А като минат изборите - пълна тишина. Като за АЕЦ "Белене". От тази година, до следващата, и от следващата до по-следващата. Безкрайни процедури, а резултат - музей на открито.
187
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгари, дружно се гушнете и Титаник намерете.
186
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов започна да ставаш НЕПРИЯТЕН !!!!!!...............................................
185
3
 
1
 
! Отговори
я гледай... преди 4 години
До Анонимен 208 Да гласуваме за Бореков ли предлагаш или за Слави ?
184
2
 
3
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До Анонимен 210 Ти наистина ли вярваш че ако БСП дойдат на власт ще оправят всичко това дето си изредил ? Много си наивен.Ако четвърти път настъпиме мотиката , значи вярно сме лош матрял.
183
3
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Само *** *** 210 Дай Боже 80-те % да гласуват за ГЕРБ.Останалите да гласуват с 18/18.
182
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господине,какво се правиш на дипломат,когато държавата прилича на нищо:-здравеопазване - не-образование-нищо-правосъдие-по-зле от нищо-полиция-нищо-селско стопанство-вместо да храниме Европа,ядеме немски картофи,а прекрасни земи пустеят-без магистали не може,ОК.Иначе да изброявам ли още?Има ли такава глупава държава?Не знам освен магистрали какво друго положително има??
181
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
май повече крадем, отколкото да строим, а?
180
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе хора, има и други партии и лица освен тези в парламента...
179
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тиневвеуюто на герб, бсп, дпс и "патриотите"
178
1
 
15
 
! Отговори
БАХУРЛАНДЕЦ преди 4 години
Да знаете, че тоз чиляк винаги истината Ви казва. Няма значение, че сутринта е едно, пладнешките думи са други, а вечерта - още по-други. На другия ден отново. Много ми пълнят душата и академичните му тези, че гърците са в страшна криза, а румънците отдавна сме ги изпреварили. Абе хем *** кат народа, хем доктор на науките, хем политик от световен мащаб. Само не знам, колко останахме тук, колко са ''римляните'' и накъде отива тая държава /която все още има прекрасна природа/
177
5
 
18
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
Змията хапе най-лошо когато умира!Кради - кради - кради: веруюто на ГЕРБ.
176
3
 
16
 
! Отговори
petarziz преди 4 години
това го мани кажи ми рецептата бате боико как десетки хиляди пенсионери могат да живеят с 220 лева пенсия е това ако можеш да кажеш си велик
175
19
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Аз пак ще гласувам за Бойко , па вие си гласувайте за БСП. Не ми пречите.
174
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пощтръкля да лъже ,Червеногербера ! Ще купуваме газ от Турция и това било.. .поток ? Клиничен случай. Забрави ли са да му дават хапчетата или минал пак на уиски от 10 часа сутринта .
173
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Така е .. Така е ! Промени я и то яко . Първи по смъртност в свата -1 ! Шампиони !
172
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 198Нямам думи за каква ***..отия става дума,ако ме се крадеше мало..умнико колко още можеше да се построи !!Е просто няма такиви д..ебили!!,
171
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквичката орева света и ЦИК, че Радев с критиките си към издънките на ГЕРБ бил "агитирал" за опозицията, а самата мутра от сутрин по вечер е по медиите- строим това, правим онова...
170
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те му санирали блока,сменили му дограмара,направили за детето му площадка пред блока да играе,а той недоволен и се опитва да смята колко пари откраднали от тези неща.