Здравният министър откри новата АГ клиника в Стара Загора

Ананиев похвали болницата в града, най-накрая излязла на печалба
Обновена: 20 май 2019 15:23 | 20 май 2019 15:20, Красимир Ангелов
16
Здравният министър откри новата АГ клиника в Стара Загора
Снимка: БТА

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев откри новата АГ клиника в Университетската болница в Стара Загора. До края на месеца тук ще могат да бъдат настанени 40 родилки, а в секцията по неонатология - 28 бебета.

От Общината пък замислят досегашната сграда на родилното отделение в града да бъде използвана в бъдеще за настаняване на доболничната помощ.

По време на откриването министър Ананиев пожела на кмета на Стара Загора Живко Тодоров да открива нови детски ясли и градини през следващите години заради висока раждаемост в града.

Общо 350 хиляди лева от капиталови разходи са инвестирани в новата клиника.

"Поздравявам ръководството на Университетската болница, защото показа много добър мениджмънт", заяви Кирил Ананиев. Той припомни, че когато е станал здравен министър е получил писмо от колектива на болницата, в което са съобщавали за тежки финансови проблеми и дългове от 2 млн.лева. За 2018 г. болницата излиза на печалба от 705 хил. лв., като лечебното заведение успява да увеличи собствените си приходи с 13 % и да намали общите си задължения с над 10 %, а просрочените задължения – с над 11%.

Средната заплата на лекар сега е 1530 лева, а на медицинска сестра- 1030 лева, посочи здравният министър. По думите му с увеличението на клиничните пътеки трудовите възнаграждения на медиците ще нараснат.

Университетската болница е едно от четирите водещи лечебни заведения в Югоизточния регион на страната, като само за миналата година през нея са преминали 26 000 пациенти от региона, а отделно от това медицинска помощ са получили и граждани на други административни области. Общият брой на обслужените жени, в това число и на родилките в акушеро-гинекологичната структура на болницата, е 2700, а броят на новородените деца е 1200.

На откриването на новата АГ клиника присъстваха зам.-председателят на парламента Емил Христов и деканът на Медицинския факултет проф.д-р Мая Гълъбова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доносничката на ДС Биляна и Емо Канибалът и те накипрени там...
12
0
 
4
 
! Отговори
33 преди 4 години
Как така " на печалба " ? Откъде идва тази "печалба "? Нали парите от "пътеките " са строго целево определени ! Значи "печалбата " идва от пациентите , където регламент няма - плащаме , колкото ни кажат като в частна болница ! Здравеопазване !? И това е държавна политика - да ограбваш пациентите !Хайдутлук и пладнешки грабеж ! Това е за прокуратурата , а министъра го хвали !И хероите от ГЕРБ наредени до него !
11
1
 
9
 
! Отговори
Апартамент преди 4 години
Гласувай за ГРОБ купи апартамент на ЦЦ със 3 асансьора.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
здравеопазването е бизнес ,забравете за здраве
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите ще са доволни.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До odpoЗащо? Ти недоволен ли си че отварят болници? При това за родилки. В същото време плачеш, че България се топяла.
7
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво. Правителството прави добри неща за народа, а опозицията само говори.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че от къде печалбата в Държавна болница ? нали всички са с направления .А сетих се -изнудват ги хората да доплащат и надплащат хилядарки - избор на екип,консумативи, платени прегледи и хоп печалба !
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С рязане на ленти Реформа не се прави г-н министре !бялата камора изсмуква народеца с покровителство и делителство отгоре .
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ананиев похвали болницата в града, най-накрая излязла на печалба....ДОКОГА ЦЕЛТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ще е ПАРИЧНА ПЕЧАЛБА а не ЗДРАВЕТО на хората ??? ТИКВЕНОТО УПРАВЛЕНИЕ ЩЕ НИ ДОВЪРШИ
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E koi doctor shte rabotiza 1500 leva
2
3
 
13
 
! Отговори
odpo преди 4 години
То няма кой да работи там, те болница отварят... СЪСИПАХА Я ТАЯ ДЙРЖАВА!
1
1
 
16
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Интересно щом заплатите са такива, защо тогава в Джобс.бг непрекъснато има обяви за мед. сестри и лекари, както и за помощен персонал за УМБАЛ "Киркович"? Нещо не се връзват нещата.