Huawei: Драма няма, предоставяме актуализации и услуги

Какъв е отговорът на технологичният гигант
20 май 2019 13:30, Бойчо Попов
39
Huawei: Драма няма, предоставяме актуализации и услуги
снимка: Ройтерс

Китайският технологичен концерн Huawei ще продължава да предоставя на потребителите си както последните актуализации по отношение на софтуерната сигурност, така и всички услуги, свързани със следпродажбеното обслужване на съществуващите вече на пазара Huawei и Honor продукти - в това число смартфони и таблети, които вече са закупени от крайните потребители, но и такива, които са все още в наличност на пазарите в световен мащаб.

Това става ясно от официално изявление на китайската компания, след като Ройтерс предаде късно в неделя, че американската компания Google е преустановила някои от бизнес отношенията си с Huawei Technologies Co. и няма да осъществява бизнеси с Huawei, които изискват прехвърляне на хардуерни и софтуерни продукти, с изключение на тези, покрити от лицензи с отворен код.  

„Huawei има значителен принос към развитието на Android по целия свят. В ролята си на един от ключовите глобални партньори на Android ние работим в тясно сътрудничество с open-source платформата, разработвайки екосистема в полза както на потребителите, така и на цялата индустрия“, се казва в становището на компанията, с което разполага и Investor.bg.

„Ние ще продължаваме да изграждаме сигурна и устойчива софтуерна екосистема, осигурявайки най-доброто потребителско преживяване на клиентите си по целия свят“, поясняват още от китайския производител.   

Официални коментари има и от Google и Android.

„В момента изпълняваме заповедта (на Доналд Тръмп, б. ред.) и разглеждаме последиците от нея. За потребителите на нашите услуги Google Play и функциите за сигурност от Google Play Protect ще продължат да работят на съществуващите Huawei устройства“, поясняват от  Android.

„По отношение на въпросите на потребителите как ще реагираме на последните действия от страна на американското правителство: уверяваме ви, че въпреки че се съобразяваме с изискванията на държавната администрация на САЩ, услуги като Google Play и приложенията за защита на сигурността от Google Play Protect ще продължат да функционират на съществуващите Huawei устройства“, пояснява Google. 

Междувременно говорител на китайското министерство на външните работи призова Huawei и други китайски компании да отстояват правата си в съда след решението на Google да спре сътрудничеството с китайски предприятия. 

"В момента проверяваме тази информация и следим развитието на ситуацията", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Huawei
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
1
 
! Отговори
:) смях преди 4 години
е досега си оставяхме отпечатъците в американските служби, сега ще ги записват в китайските
32
1
 
12
 
! Отговори
;) преди 4 години
Тамън наскоро си купих huawei
31
2
 
15
 
! Отговори
Китаец преди 4 години
За законите на САЩ ми е през швепса...
30
1
 
29
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
За качествата никой няма съмнение, ако имаше някакво съмнение въобще нямаше да на дневен ред на САЩ как да спрат развитието на тази фирма.
29
2
 
16
 
! Отговори
от 31 преди 4 години
Днес разцъках в магазина М5 и много ми хареса в интерес на истината. Материалите са страхотни, екрана е прекрасен и чувствителен, но само това ме съмнява да не го орежат нещо. Все си мисля че е по добър вариант за тези пари от Самсунг.
28
1
 
19
 
! Отговори
ОТ 32 преди 4 години
обаче аз лично бих си купил Хуауей М5 пред ябълката с ясно съзнание че е на андроид и може да го орежат.
27
10
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
въпроса е да е китайски с андроид или apple ,от гледна точка на закона на САЩ ябълката няма да я ограничат по никакъв начин но там даваш много пари за това че е са ти нарисували ябълка , ако си почитател на андроид закона хваща всички фирми които работят с андроид hwawai samsung и така нататък, т.е. въпрос на решение на американските политици е коя фирма да отрежат, в момента са си избрали че хуауей утре може да го приложат към самсунг има закон вече.Така че ако искаш да е безгрешно ябълката.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заслужава ли си в този момент да си взема таблет Хуауей М5? Ще имам ли някакви проблеми ако искам да си ползвам гугъл маркета и тн?
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първия план на Тръмп да отвлекат дъщерята на собственика на Хуауей беше доста нехуманен, тази война между американски и китайски фирми да се компрометиран взаимно и да не работят заедно определено е по хуманна от това да отличат децата на противниците си за да ги изнудват.Пак е воина и при война има жертви но някак не е толкова долен колкото първата им идея да отличат наследниците на противниците си .
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Известно че дори руснаците работят по независим Интернет и независима ОС ако се наложи качеството не е като на най добрите но имат технологията ако един ден им се наложи да я включат в употреба, А русия се води изостанала държава в IT сектора , нормално е държава която е лидер в този сектор да не се притеснява и да е подготвена за това ако американските фирми се използват за военни цели един ден.Основното оръжие на САЩ са именно тези фирми, странното е че използват този коз в мирно време.
23
2
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Сиско са лидери в изграждането на съвременния Интернет но са много скъпи и всяко устройство може да бъде наблюдавано ако имаш специален код, естествено такъв код имат само фирмата Сиско и американските служби и никой друг.
22
1
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
5G оборудването на Хуавей не работи с андроид , а само телефоните им работят с андроид.Тука говорим само за телефоните Xyaвей ,макар че САЩ не ги интересува телефоните а 5G технологиите но ако имат по малко продажби на телефони ще имат Китай по малко пари за инвестиция на 5G технологии и няма да дърпат на светлинни години пред останалите и по този начин фирми като Cisco ще могат да предоставят мобилен Интернет.
21
1
 
10
 
! Отговори
До3 преди 4 години
НЕ ПОЛЗВАМ ХУАВЕЙХубаво е че имаш лан достъп до Интернет, и не ти се налага да ползваш 4G мрежа за достъп и не мислиш за 5G мрежата. В България Интернет мрежата е добре развита, но мобилни Интернет има предимство че не си зависим от местоположението в един момент живота може да се промени и да пътуваш повече и тогава ще ти се наложи мобилен Интернет.
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...истината е, че ако не бяха китайските производители, щяхте да купувате телефони по 2-3 хил.лв, ако изобщо цените останеха в такива равнища. А това за шпионирането - ми то си върви със или без хуавей. Ако сме толкова стриктни, то първото което следва да се спре е целия андроид и второ - всичкия уиндоус.
19
16
 
4
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
Хуавей кога ще плати на Чехия, че част от централата им 1 към 1 копие на Чески Крумлов и на Германия,защото друга част е копие на Хайделберг.Всичко, дето не е очевидно изкопирано е открадната технология най-вече от САЩ.Обаче,стадото са в Медийно Затъмнение,те град като Донгуан не могат да посочат на картата. Нямат си и идея как западният свят е източван от Глабалистите-пример,в момента в който Китай Екзекутира Канадски кражданин,Канада брои 250млн. долара на Китай през Межд. Банката за Развитие.
18
3
 
15
 
! Отговори
123 преди 4 години
Аве какво стана с Тръмп обществото в България ? :D
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т. Е. Само качествени код и сигурния код оцелява.чрез естествена селекция на общността, и потребители получава този софтуер накрая за него качество сигурност и дори може сам да го разработи за неговите нужди, и ако идеята му добра и подкрепа от други може да намери.
16
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взе да ми харесва тоя Тръмп...
15
2
 
5
 
! Отговори
До17 преди 4 години
Кажи ми една версия зад която стои голяма компания, и е некачествена и не поддържана, Или един високо популярен опън код, които не се поддържа от общността.Иначе е така ако аз създам такъв и имам 10 потребители които го харесват, в момента които си сменя работата и нямам възможност да го правя и те щях ще ги затруня но това е защото не съм спечелил общността.
14
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Отворения код води до това че се създават много некачествени версии на софтуера и някоя там качествена. Например има хиляда Линукс версии и не се знае до кога ще се поддържат даже.