Бяха едни поляни, сега завод... Борисов видя индустриализация!

Премиерът откри нов завод край Пазарджик
20 май 2019 11:35,
146
Бяха едни поляни, сега завод... Борисов видя индустриализация!
Снимка: БТА

Машиностроенето прави 25 до 30 % от брутния вътрешен продукт, посочи премиерът Бойко Борисов при откриването на разширение на автомобилния завод "Костал" край Пазарджик.

"Дълги години се говореше за ниска квалификация. Не само заводите не си отиват, но и откриваме нови. Благодаря на работниците, защото с техния труд, с тяхната висока производителност, много неща се направиха за Пазарджик. В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от вътрешния брутен продукт", заяви министър-председателят.

Още по темата

 
По време на обиколката си премиерът заяви, че благодарение на добрата работа други производители също решават да инвестират в страната.

Борисов: Никой не се е родил премиер, министър... Оставките са пречистване!

В новия завод ще бъдат разкрити нови 1200 работни места, като амбицията на инвеститора е до 2020 година във всички производствени бази в Пазарджик броят на служителите да достигне 4000. Началната заплата в завода е 1100 лева.

"На мястото на завода бяха едни поляни, сега на тяхно място виждате какво се получава. На това аз му казвам индустриализация", обясни Борисов.

"Това е важното, роботи, високотехнологична техника, заплати, качествена продукция, 8-9 млн. кормила. Важното е, че хората го виждат", каза още премиерът.

На церемонията присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът /2012 - 2017/ Росен Плевнелиев, кметът на Пазарджик Тодор Попов и ръководството на фирмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
7
 
! Отговори
Дядо от село преди 4 години
..Не компютри, ами компоти , и не сме ги изнесли, ами са ни ги върнали ...Личи си школата!!!
123
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало ПетроваИ дъщеря ми работи в прословутия завод в Пазарджик ..само дето нямам дъщеря,получав се нещо като с твоя син май
122
1
 
19
 
! Отговори
Мюнхен преди 4 години
Бав маа му, аз се гърча на плантациите и тръстиката за 60 000 евро на година а глей кво ставало у бегето - индустриялизация, де-селянизация, прогресс развииш ли, хората богатеят, инфраструктурата се развива, абе тоз човек бил дар от бога, как не съм го разбрал досега и не съм си вдиган чукалата обратно в родината.
121
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баже какво стана със заводите на едни южноафриканци шиещи кожени тапицерии за BMW? Спомняш ли си какви ги дрънкаше тогава как цели BMW- та ще сглобяваме, а те взеха че си тръгнаха, същото сега е със шаситата за BMW на турския завод в Шумен, ами за поназнайващите те там само една ламарина произвеждат, няма по-голям Л..ъжец от теб!!!!
120
0
 
7
 
! Отговори
Голям майтап преди 4 години
И пасели там овчици . ... И бууиииухахайайахаха. Този какъв беше бааааахаххахаа. Чак Борисов се чуди как да замаже баааааахахааааааа.
119
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде видя 20-30%производствени мощ-ности,или да дразниш е голям гот и тоцял народ.Турците си викат от турция ини превземат.И със земята ни се гаврят.Но представи си, като се изсулиш,нямали да ти е жал, че ни хвърли на кучетата.
118
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 103: Може и да правим глави за БМВ, лостчета за мигачи и чистачки, разни бутони и др. дребни джаджи. Но сме на 55-то място в света по износ на авточасти за $164млн годишно.Ама защо така Румъния е 14-та със $7.6 млрд, а Унгария е 16-та със $6.6 млрд.За повече инфо: worldstopexports/automotive-parts-exports-country/
117
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАБУИН
116
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След последните совалки на бб в държавата МУ се роди наистина един гол...ям лъжец, Корнелия с нейните лъжи ряпа да яде
115
1
 
10
 
! Отговори
Апартамент преди 4 години
Гласувай сега за ГРОБ купи апартамент на ЦЦ със 3 асансьора от улицата до клозета му
114
0
 
6
 
! Отговори
Апартамент преди 4 години
Гласувай за ГРОБ купи къща за ЦЦ със 3 асансьора от улицата до клозета
113
0
 
18
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК ПРАВИ преди 4 години
РАЗЛИКА САМО МЕЖДУ ФИЛИЯ С МАС И СУЖУК! ВСИЧКО ОСТАНАЛО МУ ИДВА, КАТО ПЛЯВА!
112
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало Тикво, ти правиш ли разлика между хале и завод.
111
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поляни не останаха ей...И горите изсякаха.Сега чувам, че щели да изнасят с Домусчиевите кораби горният слой от чернозем от нивите и да го продават на арабите за покриване изкуствените им острови от пясък.
110
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тато
109
5
 
49
 
! Отговори
По морето същото преди 4 години
По крайбрежието на Черно море имаше едни грозни гори, цветя, дюни, пясък по плажовете, а като дойде ГЕРБ, сега чак до морето има хубави бетонни сгради, да ти е кеф да гледаш, а не диви животни и птички да чуруликат. Много сме добре с ГЕРБ и другите народи си мечтаят за такива управници и искат да са последни по доходи.
108
2
 
43
 
! Отговори
Споделено преди 4 години
Страната ни е един от примерите как се харчат еврофондовете вземат се пари от бедните граждани на богатите държави и се дават на богатите граждани от бедните държави.
107
0
 
27
 
! Отговори
чарли преди 4 години
На това место си имаше завод,не е било поляна.
106
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще арестува собствениците . След месец или два ? Нали той реза лентата и на завода на Гриша Ганчев. Също така реза лентата и на Мишо Бирата.
105
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заводи имаше преди години,бълващи продукция която с влакови композиции се изнасяше в чужбинаСега има цехчета за ишлеме пълнещи от време на време някое ТИР-че.