Skoda Monte Carlo

Renault продължава с електроофанзивата си

Renault продължава с електроофанзивата си

Renault продължава с електроофанзивата си

Реклама Skoda Monte Carlo
Напълно електрическия модел на френската марка - Zoe продължава пазарния си успех, като удвои двойно регистрациите си през първото тримесечие на годината в сравнение с първите три месеца на предходната година. От пускането на пазара в Германия през 2012 г., например, са продадени повече от 20 000 броя, а само през март са реализирани 1100 продажби. За сравнение - през първото тримесечие на 2018-а са били реализирани 1300 единици.

Пазарният дял на електромоделите на фенската компания във Федералната република в момента е 17,1%, като от януари до март продажбите на моделите Zoe, Kangoo Z.E. и Master Z.E. се увеличават с 101.1% до 2930 единици.

Енергийната офанзива на френската марка продължава с нарастваща скорост на световния пазар - на автосалона в Шанхай бе разкрит моделът City К-ZЕ (чете се Kej-si). Малката електричка е от пазарния сегмент А и се очаква да играе ключова роля в процъфтяващия китайски пазар на електромобили. Шестият електрически модел на групата Renault показва модения дизайн на Renault, развит е от типа градски SUV, предлага просвет от 15 сантиметра и междуосие 2,4 метра. Последното осигурява щедро пространство в интериора и достатъчно обемист 300-литров.

"В режим на бързо зареждане, батерията може да се зарежда до 80% от капацитета си само за 50 минути" – обещават от Renault. K-ZE е оборудван с вградена мултимедийна система с 8-инчов сензорен екран, предлага 4G интернет, интелигентно разпознаване на гласа, навигация и контрол в реално време на функциите на електрическото превозно средство. Особено полезни са сензорите за прахови частици и системата за контрол на качеството на въздуха, която автоматично преминава към режим на рециркулация, когато е необходимо. Също така на борда има камера за заден ход и монитор за налягане на гумите.

Следващият E-модел, експерименталното превозно средство EZ-Flex, е на път да премине първия си тест в практическа употреба. С дължина от 3,86 метра, ширина от 1,85 метра и височина от 1,88 метра, минитранспортьорът е специално пригоден за използване в града, товарният му обем е три кубически метра, а радиусът му на завиване от само 4,5 метра го прави идеален за градски доставки и куриерски услуги. Пробегът с едно зареждане на акумулатора тук е 100 километра, което според компанията е два пъти повече от градския трафик на подобно мепесе средно на ден.

Като част от стратегическия план "Хвани бъдещето" Renault иска да разшири присъствието в гамата си до осем електрически автомобила до 2022-а година в глобален мащаб. Към тях ще се добавят и дванадесет частично електрифицирани /хибридни/ модела. Първите от тях ще видим още през следващата година – хибридните ново Clio, нов Captur и нов Mégane. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024