Сделката за руските S-400 за Турция е подписана

Анкара ще произвежда заедно с Москва системите C-500
19 май 2019 08:16,
264
Сделката за руските S-400 за Турция е подписана
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза снощи, че сделката за доставката от Русия на системите за противовъздушна отбрана S-400 е вече сключена и че Анкара ще произвежда заедно с Москва системите S-500, предаде Ройтерс.

Още по темата

САЩ са заявили, че планираното от Турция купуване на руските системи за ПВО е много голям проблем, пише БТА.

Според Вашингтон това подлага на риск турското партньорство в изграждането на изтребителя от пето поколение F-35, защото руските ракети компрометират самолета на корпорацията "Локхийд Мартин", припомни агенцията.

Но Ердоган, отговаряйки на въпроси на студенти в Истанбул, каза, че Турция е направила технически анализ и е установила че такъв проблем не съществува. "Те [американците] пратиха топката към центъра на полето, като проявяват известна неохота. Но рано или късно ние ще получим самолетите F-36. Няма вариант да не ни бъдат доставени", заяви турският държавен глава.

ТАСС цитира вестник "Хабертюрк" , според който Турция е пратила в Русия сто инженери за съвместното производство на S-400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бреййй, това "самолетите F-36" някаква нова разработка ли са?Сигурно са строго секретни!
168
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Не беше ли С-400 ?"---Карай, бе! Кой ти гледа какво пише S-400, C-500 ... Важното е да ни информират, че една крадла-рецидивистка от малцинствена група е била хваната (за пореден път) и наказана! Да се разплачеш, направо! ...
167
10
 
1
 
! Отговори
Rolex преди 4 години
Ха ха ха. Да купуват *** на Русия и нека мислят, че имат съвремено оръжие.
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Написаното от ройтерс е:- Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза снощи, че сделката за доставката от Русия на системите за противовъздушна отбрана S-400 е вече сключена. Вярно;- Анкара ще произвежда заедно с Москва системите S-500. Не е вярно.50/50Истината е: Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза снощи, че двете страни могат да започнат в скоро време съвместно производство на системите S-500.
165
6
 
14
 
! Отговори
Некакъв до 166 преди 4 години
Искаш Турция вън от НАТО? И какво ще стане след това? Втората по сила армия в НАТО и наш съсед, дето може да ни окупира сигурно за 30 мин. Моли се Турция да не излезе от НАТО. Че и с Русия не сме в добри отношения.
164
16
 
6
 
! Отговори
Сюлейман Великолепни преди 4 години
За сега Гърция ще получи турските Ф35 а ердоганя ще си виси с руските щайги ...всеки който изпусне въздуха и се крие зад зенитли Винаги е ял бой ...ФАКТ
163
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с Плевнелиев предлагам е майтап, да знам дали да го лайк.на.
162
9
 
12
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Импийчмънт за Ердоган! Росен Плевнелиев Президент на Турция!
161
11
 
31
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Всеки опънал се на световния пъдар заслужава аплодисменти.
160
12
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе каквото и да си приказваме,вече всички се е,бават със САЩ.Световния полицай вече е един обикновен селски пъдар.
159
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не беше ли С-400 ?
158
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е радостна новина за нас. Скоро вън Турция от Нато . Те на където са тръгнали ние но там идваме :)) Успех потурии
157
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Присъдата му беше 3 години!! И след като САЩ наложиха санкции на Турция, турската лира буквално се срина.Ердоган е вреден за турците, Европа и света!.Иска се повечко четене. Не е трудно, дори е силно препоръчително специално за теб.
156
18
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
И какво стана? Осъдиха го на 18 месеца и си ги излежа като поп(буквално и преносно) даже и с артък от 8 месецаПрисъдата му беше 3 години!! И след като САЩ наложиха санкции на Турция, турската лира буквално се срина.Ердоган е вреден за турците, Европа и света!
155
11
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та каква стана тя?!...-"Най-добрия приятел и съюзник на България"-Турция,в съюз във ВОЕННАТА област с "Най-голямия ВРАГ" на България-Русия?!?!?!?!?!..Какви чудесии стават по света,а?!............а ти,"гледна точке,",правилно си се афиширала!...Защото "точка" е БЕЗКРАЙНО МАЛКА площ,определена от някакъв кръг..
154
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да си спомнят какво стана след като Турция осъди пастор Андрю Брънсън. Това ще им се стори като приказка в лятна нощ!.И какво стана? Осъдиха го на 18 месеца и си ги излежа като поп(буквално и преносно) даже и с артък от 8 месеца
153
11
 
11
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Много е готино как Германия и Турция се е със САЩ.
152
10
 
11
 
! Отговори
До предния... преди 4 години
Надежди говежди :)
151
29
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Ердоган (както и Путин) е пътник!Светът се развива! F-ките ще му бъдат доставени в насипно полужение... Само да си спомнят какво стана след като Турция осъди пастор Андрю Брънсън. Това ще им се стори като приказка в лятна нощ!
150
7
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
малей!...След тая новина некои ентусиасти ще си изгризат орехчетата от яд...Турция с такъв алъш-вериш с Рашата..?!.......................А МОЖЕХМЕ НИЕ да ги произвеждаме тия системи,НИЩО ЧЕ СМЕ В НАТО!!!!..Защото:-..Турция НЕ Е ли?! Но ония си имат "муджахедина",ЗАГРИЖЕН за държавата си,ние си имаме муджахидини,загрижени ДА ЛИКВИДИРАТ държавата ни............В момента тече опелото на България......