Марин Льо Пен предрича успех на популистките партии

Ще има ли "суперформация" в следващия европарламент?
Обновена: 18 май 2019 21:57 | 18 май 2019 21:42, Веселина Йорданова
24
Марин Льо Пен предрича успех на популистките партии
Снимка: БТА

Водачката на френската крайнодясна партия "Национален сбор" Марин Льо Пен прогнозира историческо представяне на крайнодесните партии на изборите за Европейски парламент следващата седмица, предаде Асошиейтед прес.

Льо Пен изрази убеденост, че парламентарната група "Европа на нациите и свободите" "ще извърши исторически подвиг, като от осмо място в Европа стане третата или може би втора" (политическа сила).

Водачката на "Национален сбор" заяви, че иска да състави "суперформация" с другите политически партии със сходни възгледи в следващия Европарламент. Льо Пен каза, че един такъв съюз може да промени структурата на ЕС за първи път от десетилетия. "Тази перспектива е вдъхновяваща", добави тя, цитирана от ДПА.

Марин Льо Пен осъди "антирепубликанското поведение" на френския президент Еманюел Макрон, отбелязва Франс прес.

Девет дни преди европейските избори Макрон вчера разкритикува за пореден път евродепутатите от "Национален сбор", определяйки досегашното им представяне като "катастрофа както за страната, така и за Европа".

Намирам поведението на Еманюел Макрон за много опасно. Вече съм имала случай да кажа, че Макрон изглежда страда от синдрома на разглезеното деспотично дете, от някаква убеденост в притежаването на свръхсили, нетърпимост към неодобрението и тотално нежелание за зачитане на каквито и да било граници и правила при навлизането в предизборната кампания, каза Льо Пен на пресконференция преди големия митинг в Милано.

Отклонявайки се от функциите си на президент на републиката, той има дълбоко антирепубликанско поведение и същевременно нарушава неоспоримо буквата и духа на конституцията, изтъкна Льо Пен и отбеляза, че така Макрон затвърждава убедеността й, "че ако не успее да излезе начело на тези избори, той ще трябва да си иде".
Запитана за досегашното представяне на партията си в Европарламента, тя го определи като "фантастично".

Националистически и крайнодесни партии от цяла Европа провеждат днес демонстрация начело с италианския вицепремиер Матео Салвини с обещание да прекроят континента след изборите за Европейски парламент идната седмица, информира Ройтерс.

Салвини, който е лидер на "Лигата", е уверен, че новосъздаденият алианс ще спечели рекорден брой места във вота на 23-26 май. Това ще му даде силно влияние в управлението на 28-членния ЕС през идните пет години.

Събирането пред прочутата готическа катедрала на Милано обаче бе затъмнено от скандала, разразил се около най-видния съюзник на Салвини - Австрийската партия на свободата (АПС). Нейният лидер Хайнц-Кристиан Щрахе днес подаде оставка като вицеканцлер след разпространяването на видео, в което предлага държавни договори в замяна на политическа подкрепа.

АПС трябваше да пропусне днешния митинг, но в него се включиха партии от 11 страни, включително френската "Национален сбор", германската "Алтернатива за Германия", и холандската антиислямска "Партия за свободата".
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
V преди 4 години
На времето като дойде Червенков на власт .Пак тъй взе да говори за реформи че СССР ще го спасяват .Накрая каза - Уж променяме нещата ,пък то пак същото стана.После дойде Горбачов и почна да спира кранчетата .Но докато не се разпадна източния блок ПРОМЯНА НЯМАШЕ .Сега всички разбират че трябва да се сложи край на ЕС ,ама пак чакат народа да излезе на улицата и да ги линчува .Не пускат кокала.Ясно е че не може да се плаща на евродупитати и чиновници .Тази схема за измама вече не е възможна ;)
17
4
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Това, че тия са най-шумни и привличат медийното внимание, не означава, че ще спечелят изборите. За разлика от нашенската 80% ***, европейците са разумни и прагматични хора, а дядовците и бабите там още помнят ужаса на Втората световна война, породена именно от популисти като тия.
16
0
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
До Данчо от Елин ПелинТези твои "нови хора" и "друга система" ги знаем от 30-те и 40-те години на миналия век. Тя доведе до последната световна война, концлагери, гонения... Тя буквално, а не метафорично разруши 2/3 от европейския континент. Проблемът е, че маймуните помнят по 3 минути, а хората по 3 поколения и не си вземат поуки от миналото.Другата крайност естествено също е опасна. Напълниха Европа с разни хора, които ще се интегрират в европейското общество точно колкото олиото с водата.
15
2
 
2
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Слабоумните и душевно болните да гласуват за"нашите" кандидати за кокала. Разумните за нови хора и друга система!
14
0
 
9
 
! Отговори
антиджендар преди 4 години
Забелязвате ли разликата между истинските европейски десни и така наречените десни в българия ? Европейските са истински десни а нашите сабезмозъчни болнигендари купени от сорос
13
2
 
16
 
! Отговори
SS преди 4 години
Онзи ден гледах мач от първенството на Франция, ако изрично не се споменаваше че отборите са френски, щях да си помисля че е първенство на Конго или Мозамбик! От 22- *** играча 18 бяха чернокожи! Другите петима сигурно са били ***, а може би са имали и брак! Какво падение, велика нация като френската, с оглупяли и продажни политици, и толерантно общество!
12
6
 
14
 
! Отговори
ira преди 4 години
Марин е изключителна жена. Умна, логична, артистична.
11
1
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Вече съм имала случай да кажа, че Макрон изглежда страда от синдрома на разглезеното деспотично дете,За пръв път чувам за подобен синдром!
10
2
 
10
 
! Отговори
да ве преди 4 години
Ха ха глобалистите пишат и вият до небето че видите ли популистите превземали Европа а нима тия преди избори не говоря точно като популисти ?А те и хал хабер си нямат първо думата популист какво значи.Я ги гледайте точно глобалистите как мазно говорят и лъжат по студия и паланки как-аха ако ги избират точно тях как реки от мед и масло ще потекат към хората и то точно от ЕС и от ЦК-то им, е, те не са ли популисти като лъжат по вече от другите ?
9
5
 
18
 
! Отговори
Аналлибераст преди 4 години
С присъщата си пристрастност , този сайт ме кара да повърна .Популизъм идва от попил или попул.....хора.По цял свят головодниците искат да принизят думата популизъм и да внушат на масата земноводни, че това е лоша работа.А то не е .....
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Популисите работят за хората, ней кат другите!!
7
12
 
8
 
! Отговори
Санчо Панса преди 4 години
Макарона пак ще и натрие носа, само чакайте и гледайте сеира и.
6
3
 
29
 
! Отговори
непопулярен преди 4 години
Какво значи популизъм? Не е ли популизъм, че ЕС уж ни давал пари, а всъщност всички фондове се източват?
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление хората ви подкрепят, не защото ви харват, а дават наказателен вот на властващите партии. И вие не сте знае колко по-различни, но просто хората им писва от другите и ви подкрепят от нямане накъде.
4
20
 
11
 
! Отговори
Мъде-раторе преди 4 години
Коза. Мястото и е в обора или в клозета.
3
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще ядете сопата популистчетаа. Пързалка пързалка ...накрая ще ви играят каишаа.
2
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Марин!
1
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази е прoстачка.