Медик иска: Ефективни присъди за нападателите на лекари

Хората са чувствителни, когато става въпрос за здравето им
17 май 2019 12:45, Анисия Иванова
33

Съдилищата у нас трябва да дават ефективни присъди на нападателите на лекари, заяви в "България сутрин" д-р Димитър Ленков. Бившият главен секретар на Българския лекарски съюз обясни, че в момента хората, които агресират срещу медицински лица, нямат никакъв страх от закона, тъй като много често получават условни присъди, придружени със смешни глоби.

За лошото мнение към лекарите допринасят и постоянните негативни новини, свързани със здравеопазването, в които се говори, че ние сме са крадци и източваме Здравната каса, каза д-р Ленков.

"Съдилищата дават смешни присъди на нападателите на лекарите, които няма как да ги превъзпитат. Получават условни присъди и глоби от по 1000 лева. Как тогава да ги е страх от закона? Освен това постоянно се говори, че лекарите са крадци, точат Здравната каса. Това няма как да не повлияе на доверието на хората. Крайно време е съдилищата да дават ефективни присъди за нападение над лекар", каза бившият главен секретар на БЛС.

Ленков също така обясни, че не е нормално гражданите да нападат лекари, а не тези, които правят калпави закони.

Хората са много чувствителни, когато става въпрос за тяхното здраве. "Ние сме с едни от най-лошите здравни показатели в Европа и в света. По отношение на общата смърност ние сме по-зле от Африка, където има война", даде за пример д-р Ленков.

"Хората смятат, че за неблагополучията са виновни лекарите, а не онези хора, които създават калпави закони. Затова и всичко се трупа на гърбовете на лекарите и гражданите. Години наред няма каквато и да било промяна в системата на здравеопазването. Ние сме толкова потърпевши от тази калпава система, колкото и населението на страната", разказа той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какво неграмотните биячи са по - лоши от грамотните рекетьори - изнудвачи? Някакво обяснение? Много необразовани нискочели индивиди се ширят из нета напоследък...
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората били чувствителни за здравето си... Аи да. Да ме рекетира мижитурка с връзки заела някаква болнична позиция не ми е приемливо. Предпочитам да стана камикадзе. Да си прави сметката рекетьора.
24
1
 
9
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Само,ако се криминализира не идването на адрес на линейка.Тогава съм съгласен.Но аз само да съм куче-касичка,а вие да не идвате,когато имам нужда,а да ходите в сиганската махала,при тези дето не плащат,моля,моля.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Категорично не взимам страна, но... кой направи болниците търговски дружества и, съответно, лекарите търговци? Кой въведе делегираните бюджети в училища и университети, което от ученици и студенти ги преобрази от хора в "перо от бюджета", което може да си стои просто, ама ни трябва, за да закърпим дупките? - Има си кадърни лекари и кадърни преподаватели, но и те трябва да живеят някак, а това е положението, в което и те самите са поставени.
22
5
 
7
 
! Отговори
яница преди 4 години
Тези търгаши в бели престилки запитали ли са се, защо започнаха да ядат бой??? Никой не отива в болница с цел да бие някого. Няма ли, кой да види, как искат пари, как крещят и обиждат, колко са високомерни и отблъскващи и те и сестрите? Как осакатяват хора и за едно изследване вкарват в болница да усвояват клинични пътеки? Някое друго съсловие, дали е толкова отвратително и арогантно за да яде пердах???
21
7
 
5
 
! Отговори
неанонимен преди 4 години
До ЗЗЗЗЗИ най-калпавият лекар струва 100 пъти повече от тебе, така че трай.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙПреди години, в зората на демокрацията, имах неблагоразумието да попитам един доктор "А ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА?". Той ме погледна с окръглили се като на сова очи и се възмути: Бе скрий се с тези комунистически отживелици!
19
5
 
8
 
! Отговори
ЗЗЗЗЗ преди 4 години
А за калпавите лекари ,на които въобще не им пука за пациента...може би медали трябва да им даваме,м?! Нашата страна е малка и се знае за всеки всичко. Включително за некоректните и некадърни доктори,заради които измират стотици хора. Нека медиците не си завират главите в пясъка,ние знаем колко пари струват !
18
4
 
10
 
! Отговори
jok преди 4 години
А кога лекарите и медицинския персонал ще започнат да се държат човешки с пациентите и хората в нужда, които са се обърнали към тях? В огромна част от случаите конфликтите се дължат на нелепото, арогантно и отвратително отношение на лекарите и персонала спрямо болни хора. Да не си мислите, че хората отиват в болница с цел да нападнат или бият някого?!? Отиват, защото са болни, но като ги посрещнат разни *** с крясъци и неандерталско държане, ситуацията бързо ескалира.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обезверени ,мрачни и потиснати хора лесно губят самообладание при заболяване ... и всеки лекар знае.
16
5
 
9
 
! Отговори
да преди 4 години
И аз искам ефективни присъди за безхаберни и нагли доктори , ама няма !
15
4
 
4
 
! Отговори
Фармацевт преди 4 години
Изискваме 1 да се фиксират цените на лекарствата 2 само фармацевт да открива аптеки 3 такса консултация 4 такса от 3 лв за всеки обработен протокол и/или рецепта по каса 5 мин отстояние от 300 м м/у аптеките Писна ми да ни възприемат като продавачи подупечти кадри на доктора.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние искаме ефективна присъда за всеки лекар поискал пари под масата за да лекува.
13
5
 
8
 
! Отговори
Ганев преди 4 години
Голяма работа ....Като притежава такава титла какво ----метани да му се правят...Завършил някакво си образование ....А те знаят ли че над 80 % вършат елемнтарен тип дейности, знаят ли какво значи ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ. То медицина няма отдавна....Велики приказки....По- важното е ДА СЕ КРИМИНАЛИЗИРА ДЕЙНОСТТА НА ТЕЗИ КОИТО увреждат човека .....Незамини били ...хайде бе.. Най-големите безобразия се вършат от тях
12
2
 
8
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ДНЕШНИТЕ ДОКТОРИ ПОВЕЧЕТО СА ТЬРГОВЦИ НЕМАШ ПАРИ СИ ОТИВАШ И УМИРАШ
11
2
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
А ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА ГОСПОДА И ДАМИ ДОКТОРИ
10
1
 
11
 
! Отговори
лош народ преди 4 години
9, интересно се получава. По татово време имахме Мин-во на здравеопазването, безплатни поликлиники, болници и на никой и през ум не му минаваше да бие лекарите. Демократизираха ни, съборихме старата изгнила система и създадохме НЗОК, РЗОК, застрахователи ,производители и търговци на лекарства и медицинска апаратура и всички лица които оказват здравни услуги с преплитащи се интереси. Уж за по-добро. Но лошият народ ревна кански от тази загриженост и започна да бие лекарите.
9
2
 
8
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Искате ама какво предлагате като дойда ме гледате първо в ръцете после лекувате ние какво да кажем на кого да се оплачем кой да ни чуе не то уважавам професията ви ама ставате нагли..
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За неблагополучията се преплитат интереси на НЗОК, РЗОК, застрахователи ,производители и търговци на лекарства и медицинска апаратура и всички лица които оказват здравни услуги-,,Затова и всичко се трупа на гърбовете на лекарите,,..... и гражданите.
7
4
 
2
 
! Отговори
лош народ преди 4 години
Действително, кой и какво действително допринася за лошото мнение и отношение на хората към лекари, управници, журналисти, чиновници? Те били бели и пухкави, но народът бил лош матрял, който не разбирал високото им предназначение, обиждал ги и ги биел.