Opel Stock

И Ford го удря вече токът

И Ford го удря вече токът

И Ford го удря вече токът

Реклама Renault Arkana
Все още незадоволителният по дължина пробег с едно зареждане на акумулаторите на напълно електрическите автомобили и страхът, че можете да спрете неочаквано по средата на нищото кара много хора да се оглеждат и купуват автомобили с хибридно задвижване. Докато необходимата по гъстота мрежа за зареждане на електромобили не се яви на хоризонта хибридните автомобили ще си останат предпочитаните за закупуване.

В същото време се търсят начини търсенето на следващата станция за зареждане да не става безкрайна и досадна история. Ford вече разработи концепция, която може да помогне – с помоща на интелигентен алгоритъм тя помага да се намерят най-евтините места за нови станции за бързо зареждане. За целта Ford изпрати на пътя специално оборудвани микробуси с устройство за събиране на данни.

Анализът на данните дава информация за работа от повече от 15 000 дни, като екипът с микробусите е обхванал повече от един милион километра от своята мисия и е предоставил около 500 милиона индивидуални данни. В крайна сметка реализацията на работата им като дори сравнително малък брой стратегически разположени станции за бързо зареждане, може в крайна сметка да подобри значително достъпа до зареждането.

Експертите очакват електрификацията фундаментално да промени начина, по който се движат и ползват горива нашите превозни средства. "Презареждането на електрическите превозни средства е коренно различно от това на традиционните автомобили, където презареждането с бензин или дизел отнема само пет минути", казва Джон Скот, мениджър на проекта за градски решения за данни на Ford Smart Mobility.

"Нашата способност да анализираме огромните количества данни за шофиране може да допринесе значително за развитието на градовете на бъдещето", отбелязва Джон Скот. - “Тя има за цел да предостави интелигентни превозни средства на един интелигентен свят, електрически превозни средства за по-чисти и по-спокойни градове. Ние също така искаме да използваме нашите данни, за да инвестираме възможно най-ефективно в необходимата инфраструктура.”

Както повечето производители, Ford има стратегия за електрификация. С други думи, базираният в Кьолн производител възнамерява да пусне 16 нови електрифицирани модела през следващите години. Според Ford това е модерно портфолио от леки и търговски plug-in хибридни превозни средства, които би трябвало да печелят точки пред клиентите си с подобрена горивна ефективност.

"С нашите нови хибридни модели, електромобилността става все по-актуална и достъпна за всички купувачи на автомобили," - казва Стюарт Роули, президент на Ford Europe - “Наскоро обявените ни продукти са отправна точка за плана за разработване на широка гама от интелигентни автомобили за един умен свят. От Ford Fiesta до Ford Transit, всяка серия с поне една електрифицирана версия ще се появи на пазара в бъдеще, което най-добре отговаря на нуждите и бюджета на европейските клиенти.“ Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024