Сидеров: НАТО е ненужно, членството в ЕС ни ощетява

Националистът не вярва, че БСП ще бие ГЕРБ
17 май 2019 10:07,
266
Сидеров: НАТО е ненужно, членството в ЕС ни ощетява
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В момента България е ощетена от членството си в Европейския съюз. Икономическите ни интереси могат да бъдат доста по-добре реализирани, ако нямаме това очакване само на еврофондовете. Това каза пред Нова лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

За пореден път той заяви, че "Атака" иска преразглеждане на Договора ни за ЕС, за да може България да получава повече и беше категоричен, че "членството в един съюз не може да бъде цел на съществуването ни".

Според него, членството ни в НАТО пък било напълно излишно.

Още по темата

"Направили сме нашия цивилизационен избор като сме приели православното християнство, така че не може участието в един съюз да е цивилизационен път – то трябва да е интерес", смята Сидеров.

В коментара си по актуалната политическа обстановка в България, Сидеров определи като "нереалистични" прогнозите за евровота, според които резултатите на ГЕРБ и БСП към момента са изравнени и вярва, че ГЕРБ ще е с предимство.

"Няма такава опасност БСП да изпревари и това да създаде настроение за предсрочни избори", заяви той.

Волен Сидеров каза, че разбира желанието на партньорите му в коалицията "Обединени Патриоти" да се "измерят" на евровота, но и че това може да създаде рискове за т.нар. малка коалиция. Въпреки това, той не смята, че ще се стигне до преформатиране на управлението след изборите.

Заедно с лидерът на "Атака" в студиото беше и водачът на листата на партията за предстоящият вот - Д-р Георги Димов. Той спечели мястото в риалити-конкурс, който беше излъчван по партийната телевия "Алфа". След дебати, зрителите гласуваха за своя фаворит и той зае лидерската позиция на листата.

Запитан какви са основните му приоритети в евентуалната му бъдеща работа като евродепутат, Димов беше категоричен, че сред тях са предоговарянето на условията по предприсъединителния ни договор, каквото някои страни членки вече били направили.

Георги Димов ще настоява и за единна минимална европейска заплата и премахване на санкциите срещу Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 4 години
Правилно ! Срещу кого се бори НАТО , като няма друг военен съюз , който да му противостои !
194
2
 
2
 
! Отговори
! преди 4 години
Психо профил на десния либерал: Гонят ме, мамо, руснаци
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До срам"Много компромиси направи..."=====Компромиси се правят, когато имаш идеи. А той нямаше! Той просто искаше да е във властта и затова говореше (и говори) неща, кпито се харесват на хората, но прави онова, което ще му помогне да се настани във властта!Впрочем, това се отнася и за останалите ни "политици"! Девиза им е "Всичко в името на властта"!
192
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подигравайте му се на Волен, него го боли.... маяка.Осигурил е пра-пара-правнуците си. Вие си пишет.е, ако си нямата друга работа
191
4
 
7
 
! Отговори
срам преди 4 години
Бай Волене, с участието си във властта като партньор на ГЕРБ ме изгуби като гласоподавател. Много компромиси направи, но времето на истината вече дойде. Няма да ти е мъчно, нали?
190
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да изглежда ***, луд и *** ама няма и как да е иначе при условие че 85% от българопитеците са такива.
189
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте му давали трибуна.... Виждате, че човека не е добре.... За жалост има и други, които са още по-зле и гласуват за него...
188
7
 
4
 
! Отговори
ххъ преди 4 години
Е като на патрЕотитИ не им харесва ЕС що се натискат за евродепутати със заплати в евро,а не се кандидатират за Думата поне официално да си вземат заплатите в рубли .
187
3
 
18
 
! Отговори
Новият Соломон! преди 4 години
Като вижда, че са ни навр..ели в устата на западните акули, защо още поддържа правителството на прод..ажника Боко? Това са те, днешните патриоти, душа дават, но не свойта душа, а душата на народа!? И този забрави миналото си!
186
6
 
8
 
! Отговори
марш в Сибир преди 4 години
НАТО е ненужно-каза военния експерт ,който е дезертирал от БА и не е полагал клетва за вярност към Родината и не е ходил в казарма.
185
2
 
20
 
! Отговори
OFF News преди 4 години
Волен Сидеров беше един от първите след десети ноември които скандираха и натискаха за НАТО и ЕС. Плюеше *** и комунизмът.Дори написа ,,Завръщането на Бумеранга''.Открито говореше и се произнасяше по ,,Оня Въпрос'',и накрая какво се оказа А? Че е говорил години наред празни бул-шити.Никой не му вярва на тоя вече.Всъщност никой вече не вярва на БГ-пилитиците.Сори, но това е истината.
184
2
 
20
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Волен Сидероев не е никакъв "националист", а подлoга, която ляга на който й плати.
183
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До българкаАми ти ,дропло ,поздрави другаря Борисов ,комуниста , дето комунистите го назначиха ! Борисов ,който съжалява за Истамбулската конвенция ,който пръв разреши в България като кмет ,гей паради .
182
1
 
1
 
! Отговори
Пояснение: преди 4 години
Чанев- имам предвид Чане. Печатна грешка.
181
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не съберат Сидеров и психоаналитика на Чанев? Има нещо между тях.Ще се получи искра, мисля.
180
4
 
5
 
! Отговори
смок преди 4 години
До Анонимен 201Ако отговорът е да, то трябва да се гласува за Волен!
179
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате ли синът Ви да доведе мъж за снаха?
178
22
 
11
 
! Отговори
атакист преди 4 години
Единствено Волен Сидеров се противопостави на Истанбулската конвенция.Ако сте бедни,ще Ви вземат детето и ще го да дадатна хомо-сексуална двойка,която ще получава 1 000 лева на месец.Според мен по-добре е тези пари да се дадат на майката и бащата,та да си гледат добре децата
177
4
 
10
 
! Отговори
Кфк преди 4 години
Перхидроления явно е в абстиненция.....липсва му бело, ама спряха кранчето на руското бЕло..
176
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой дава много пари,за да пречи на Волен Сидеров.Каракачанов и Валери Семеонов тотално забравиха идеите си.