Lasurit eshop

Европа със спад, България с ръст

Европа със спад, България с ръст

Европа със спад, България с ръст

Реклама Nissan X-Trail
Последните данни на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) сочат, че както през април, така и след приключването на първите четири месеца на годината, в регистрациите на нови леки коли се наблюдават понижения в сравнение с 2018 година.

През април, регистрациите на нови леки коли в ЕВропа са достигнали ниво от 1 303 787 единици, което представлява понижение от 0.4%. На три от основните пет европейски пазара се наблюдава ръст в бизнеса- Испания (+2.6%), Италия (+1.5%) и Франция (+0.4%), а във Великобритания и Германия се отчитат понижения от съответно 4.1% и 1.1%.

След приключването на първите четири месеца на годината, от ACEA отчитат 5 336 703 новорегистрирани леки коли, което е с 2.6% по-малко в сравнение със същия период на 2018 година. С Германия и Франция запазвайки нивата си от миналата година, на останалите три основни европейски пазара се регистрират понижения- Италия (-4.6%), Испания (-4.5%) и Великобритания (-2.7%).

Според данните на ACEA, през април в България са били регистрирани 3008 нови леки коли, което е с 5.5% повече в сравнение със същия месец на миналата година. Резултатът в края на април също е с положителен знак- 11 427 регистрации и подобрение от 2.1%. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024