Opel Stock

Новият Nissan Skyline идва с асистирано управление от ново поколение

Nissan Skyline ProPILOT 2

Nissan Skyline ProPILOT 2

Реклама Honda ZR-V
Nissan обяви, че новото поколение на Skyline ще се предлага със система за подпомагане на управлението от ново поколение, която обещава възможност за автоматизирано движение на високоскоростни пътища в една лента без необходимост от това водачът да държи ръцете си на волана.

Новата версия на високотехнологичната система ProPILOT ще дебютира с Nissan Skyline през есента на тази година, като обещава да предложи напълно автономно движение на магистрали- от включването в пътя, до неговото напускане, като за маневрирането се използват зададените в навигационната система параметри.

Новият ProPILOT ще предложи възможност на водача да отстрани напълно ръцете си от волана при движение в една лента на магистралата, като повторното им поставяне на него ще бъде необходимо само при необходимост от престрояване в друга лента или при възможност за ипреварнатето на по-бавно движещо превозно средство.

Оценката на ситуацията се прави на базата на данни от навигационната система и бордовата 360-градусова система за наблюдение на случващото се около автомобила. В последната са включени камери, радари, сонари и 3D генерирани карти в реално време. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda Vision Gran Turismo влиза в Gran Turismo 7

Апр 18, 2024