Венецуела ще обсъжда гражданския си мир в Норвегия

Срещата между правителство и опозиция ще е в Осло
Обновена: 16 май 2019 07:49 | 16 май 2019 07:40, Анисия Иванова
4
Венецуела ще обсъжда гражданския си мир в Норвегия
Снимка: БТА

Представители на венецуелското правителство и на опозицията са заминали за Норвегия, за да обсъдят
 възможността за преговори за решаване на политическата криза в страната, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Властите на Венецуела ще бъдат представени в Осло от министъра на информацията Хорхе Родригес и от губернатора на щата Миранда Ектор Родригес.

От опозицията за Норвегия са заминали вторият заместник-председател на парламента Сталин Гонсалес и политическите съветници Херардо Блайд и Фернандо Мартинес.

Норвежкият външен министър заяви през март, че е готов да действа като посредник за преговори между венецуелското правителство и опозицията, припомня агенцията. До момента противоборстващите страни не са провели срещи, но ще разговарят поотделно с норвежки дипломати, заявил пред Ройтерс източник от опозицията.

В реч, излъчена по националната телевизия вчера, венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че Хорхе Родригес "изпълнява важна мисия в чужбина", но не посочи повече подробности.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
"Срещата между правителство и опозиция ще е в Осло" - така бива! - сами да решават проблемите си. Аз, на времето, и за талибаните казвах, че без преговори няма как да стане, но тогава думите ми звучаха като кощунство, защото някои самозабравили се "невежи" си мислеха, че ще ги "смачкат" за един месец. А сега преговарят ли преговарят....
1
0
 
6
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Тоя опозиционер и антикомунист много интересно име има - Сталин. Малко като нашата Тиква - от комунистически род, член на Партията, пазач на комунистическия диктатор, около него пълно с комунисти, а сам той - най-голям демократ и антикомунист! Ако и там вземат властта, видимите резултати ще бъдат същите...