Без камери при свиждане, затворниците искали деца

ВАС се произнесе по жалба на Светломир Нешков-Куцара
Обновена: 16 май 2019 07:30 | 16 май 2019 07:30, Анисия Иванова
18
Без камери при свиждане, затворниците искали деца
Архив: Булфото

Върховният административен съд отмени заповед на шефа на затворите от 2016 г., според която в стаите за свиждане трябва да има монтирани камери и да присъства надзирател.

Делото е по жалба на Светломир Нешков-Куцара, а към него се присъединиха и други лишени от свобода, някои от които с доживотни присъди. Те настояваха камерите да се махнат, за да могат да се усамотяват с половинките си и да имат деца.

На първа инстанция пандизчиите загубиха делото, но сега решението е в тяхна полза. Камерите и надзирателите в стаичките за удължено свиждане обаче засега ще останат, показа проверка на “24 часа”.

Причината е, че след заповедта тази практика е записана и в правилника за прилагане на Закона за изпълнение на наказанията. Това се е случило през 2017 г. Така затворниците, които искат да правят секс и да имат деца, сега трябва да водят ново дело, за да атакуват и правилника за прилагане на закона.

Инициаторът на делото Светломир Нешков лежи в софийския затвор. Освен в България той води дела и в Страсбург, защото е лишен от наследство. Там той има три дела.

Нешков стана известен и като човека, който осъди преди години България заради лошите условия в местата за лишаване от свобода. Оттогава започна модернизирането на килиите. Към Нешков по делото за камерите в стаите за свиждане се присъединиха още австралиецът Джок Полфрийман и осъденият за 4 убийства Станислав Ангелов-Сиси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
6
 
! Отговори
Тед Бънди преди 4 години
Гледайте за тед бънди. Не ме учуди, че е убил 40 жени, учуди ме, че жена която имаше дете от него докато е в затвора и си чака смъртното наказание, не бе затворена в психиатрия.
13
1
 
12
 
! Отговори
Кубрат СуШев преди 4 години
Не са виновни затворниците, а жените които отиват да се сношават с тях. Те не са добре с главния. Пишат им писма, ходят им на свиждане, влюбват се в тези масови убийци. А сега кой е психопата ?
12
3
 
3
 
! Отговори
До Х преди 4 години
Според мен трябва тебе да затворят в тези условия
11
2
 
6
 
! Отговори
Кубрат СуШев преди 4 години
Място за лишаване от свобода, бе. Не те осъждат на каторга. Какви сте, бе? Като е затвор къде пише че трябва да те изтезават 24 часа? Ако питаш , трябва да са оковани в подземия в пълен мрак, бетер циклопи.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затвора не е ли за да ти ограничава свободата и екстрите??????? Или нещо бъркам??????А то какво - и затворниците искат ПРАВА????Ами......ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО!!!
9
3
 
21
 
! Отговори
Една добра идея преди 4 години
Смъртно наказание за ВСИЧКИ рецидивисти,без значение от вида на престъпленията!Бая място ще се освободи в затворите.Между другото,американска е идеята.Може да се направи така:първо престъпление-леко наказание и остро предупреждение,второ-нормално наказание и евентуално кастриране при някои видове и трето-смърт.
8
3
 
33
 
! Отговори
x преди 4 години
Според мен условията трябва да са:- Килия 2 на 2 метра, без прозорец- Храна 2 пъти и то най-евтината възможна- Без свиждания- Без телевизия и развлеченияТрябва да се знае, че в затвора е гадно, а не курорт.
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цинизъм е дори фактът, че подобен въпрос се повдига.
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тея нормални ли са, убийци ше правят деца...боко ше го приеме няма съмнение ...още гласове:))))
5
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една от идеите на затвора е затворниците да не се срещат с жени да не правят секс. За какво ни е да размножаваме рецидивисти и нтисоциални типове, това е генетично заболяване? Сложете камери и им ударете по един хубав бой, че май доста сте ги поразглезили.
4
2
 
15
 
! Отговори
дърт преди 4 години
Явно за да имаш права при "демокрацията" трябва да сипрестъпник или властзаграбил!
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това затвор ли е, или хотел? Какъв е смисълът от лишаването от свобода, ако затворниците могат да излизат в отпуск, да имат стаи за "усамотяване" с жени и т.н.?
2
4
 
32
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Затворът не е бардак. Като искат секс, да се оправят помежду си!
1
3
 
19
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
Те и сега си имат възможностите. След вечерна проверка гасим лампите по килиите, а там ни камери, ни надзиратели.