Даваме пари на Сирия и Йемен в помощ на бежанците

МС отпусна средства за участието ни на световно изложение в Дубай
19
Даваме пари на Сирия и Йемен в помощ на бежанците
Снимка: архив, БулФото

България ще предостави помощ за справяне с хуманитарните кризи в Сирия и Йемен в размер на 293 375 лв., реши правителството на днешното си заседание.

Финансирането ще бъде осигурено от средствата по бюджета на Министерството на външните работи, предназначени за развитие и хуманитарна помощ.

От средствата най-голям дял ще бъде насочен към Сирия и региона, в които има голям брой сирийски бежанци - там ще бъдат разпределени 195 583 лв. На Йемен ще бъде отпусната помощ от 97 792 лв.
 
Одобрени са и разходи за участието на България в Световното изложение в Дубай в размер на 1 514 400 лв. по бюджета на Министерство на икономиката за 2019 г. Изложението ще се проведе от 20 октомври 2020 до 10 април 2021 г.

Допълнителни пари получава и Министерството на отбраната в размер на 103 602 лв. С тях ще се покрият   извършени разходи от Военномедицинската академия и Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело", свързани с  правоимащи лица по Закона за ветераните от войните и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давайте пари за болни деца , за раково болни , кво сте задавали за тея *** бе!!!!! дайте на хората че изнемогват , а на ония да им дава ЕС нали ги брани все !
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КВОООООООООООООООО БАСИ ПРОДАЖНАТА ДЪРЖАВА СМЕ! БЪЛГАРИТЕ ДА *** А ОНИЯ ДА ИМ ДАВАМЕ ПОМОЩИ,,,,, НЯМАМ ДУМИ !
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на КОГО точно ги даваме? В Сирия, например? А може и за Йемен да се каже!В Сирия Башар не от любимците на евроидотите и атлантодемократите, та не виждам ка се дават на него! Да де, ама противниците му са ислямисти, режещи глави и взивяващи църкви в европейски градове??? Да не би на тях да пращаме помощ?!?
9
0
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Да ги пуснат насам ли?
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представяте ли си....? Над два милиона у нас са обречени на мизерия, а те раздават парите на народа.
7
4
 
34
 
! Отговори
Патриоти преди 4 години
Аз не бих дал пари на страна като Йемен,чиито граждани допреди няколко години пленяваха екипажите на Български кораби и ни рекетираха за откуп. Не сме забравили тяхната наглост и ако бяхме властници,щяхме тъпкано да им го върнем!
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по документи помагаме на Сирия и Йемен, в реалност може би помагаме на герберските калинки да отклонят още средства към офшорните си сметки
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо? Като опростиха на Ирак заемите, какво се подобри за България?
4
4
 
49
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Защо раздават на арабите нашите пари?Сутринта гледах как в Сливен доброволци събират едни 20 000 лв за болно дете с парализа.Тези 1.5 милиона за изложението в Дубай също са пари хвърлени на вятъра.Какво ще излагаме там от 20 октомври 2020 до 10 април 2021г?До тогава има година и половина.Какво общо имаме ние с Йемен и Сирия?ГЕРБ КРАДАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО!ДАНО СЕ ЗАДАВЯТ ТЕЗИ ШАЙКАДЖИИ И АПАРТАМЕНТАДЖИИ!
3
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mai mnogo levove ste napechatali....a?! ..... :-) ai razdaite malko, da ponamaleiat paletite s pachki, da ne vi potane boarda....i da se prizemi pri samoleta na edin bg star pensioner premier s pishman bulgar vevese...
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Саудитите в момента налагат страшен геноцид в Йемен, паралелно с бомбардировките. Появиха се снимки в нета, на деца и жени като скелети, от глад и лишения. Предполага се че ще загинат милиони, а светът отново мълчи, както със Сирия, която превърнаха в развалина, и пак Саудитите имаха главната заслуга.
1
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Тодор Живков помагаше на Ирак, Сирия, Либия. Те бяха развиващи се страни. Ще помагаме пак. Ние сме член на Великия Европейски съюз и Непобедимата натовка армия.