Хапвайте фурми за здраво сърце и при анемия

Плодовете помагат и при запек
15 май 2019 18:08, Михаела Лазарова
5
Хапвайте фурми за здраво сърце и при анемия
Снимка: Istock

Фурмите са сладкият плод на определен вид палмово дърво. Те са едни от най-богатите на хранителни вещества плодове, които в изсушено състояние са още по-наситени. Срещат се в тропическите райони на целия свят. Чудесен заместител на захарта са и могат да присъстват в повечето сладкиши и десерти.

Какво съдържат фурмите?

Фурмите са изключително богат източник на диетични фибри, магнезий, ниацин, рибофлавин, витамин В6, фолати, витамини А, К, C, фосфор, желязо, натрий, калий, сяра, цинк, магнезий. Заради богатия набор от хранителни вещества, фурмите са особено полезни. Ето защо трябва да ги ядем по-често.

При липса на енергия

Сушените фурми са с концентрирано количество глюкоза, фруктоза и сукроза. Те дават моментален тласък на енергийните нива, когато имате нужда от това, особено преди и след тренировка.

Стимулират функциите на мозъка и нервната система

Богатото наличие на антиоксиданти във фурмите допринася за тяхната предпазваща функция спрямо оксидативните процеси в мозъка, пречещи на нормалните му функции.

Помагат при запек

Тъй като във фурмите се намират много фибри, това облекчава изхождането и го прави по-лесно и редовно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Те всички сушени плодове които сепродават ,минават,,специална"обработка-от боровинките до сините сливи и кайсиите и всички,,екзотични"
2
2
 
8
 
! Отговори
:( преди 4 години
Много са калорични.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете да лъжете хората - са, фурмите може би имат добри качества, но само тези, които си набереш от палмата. Тези, които стигат до нас и които се продават в супермаркетите и по пазарите, са химически обработени с какво ли не - серен диоксид, сулфати, глюкозни сиропи, алфатоксини т.н., което си ги прави направо вредни.