Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda

Сега започваме конкретните преговори с оставащите кандидати, казва Херберт Дийс
14 май 2019 12:30, Бойчо Попов
145
Шефът на VW: Сондирахме различни места за завода на Skoda
снимка: Ройтерс

През последните месеци и дни сондирахме активно възможните държави, в които можем да построим новия си завод за няколко марки в Европа. Както решихме вчера в Надзорния съвет и Борда на директорите, започваме конкретни преговори с оставащите кандидати и скоро ще имаме решение. Това заяви главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс в изказването си в рамките на годишното Общо събрание на акционерите на германския концерн в Берлин. Причината за решението е силното търсене на коли от марката Skoda, което е довело до натоварване на заводите на марката от 120%, поясни още Дийс, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

В понеделник стана ясно, че германският aвтoмoбилен пpoизвoдитeл няма да вземе скоро окончателно решение за местоположението на своя нов завод в Източна Европа, за който кандидат е и България.

"Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов заводи за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“, става ясно от oфициaлнoто пресcъoбщeниe cлeд cpeщaтa нa нaдзopния и yпpaвитeлния cъвeт нa гepмaнcĸия ĸoнцepн. Така очевидно решение няма да бъде взето през май. Πpeди няĸoлĸo ceдмици Ѕkоdа oбяви, чe oт пъpвoнaчaлнитe чeтиpи вapиaнтa ca ocтaнaли caмo двa, а Наndеlѕblаtt писа, чe оставащите дестинации ca Бългapия и Typция. И в двете страни разходите за персонал са много по-ниски, отколкото в Германия, а самата инвестиция е за около 1 млрд. евро. 

След решението си в полза на Залцгитер като място за първия си завод на батерии в Германия, Volkswagen вече обмисля и строежа на други фабрики. „Търсим и други места в Европа", заяви членът на Съвета по обществени поръчки Щефан Зомер във вторник пред журналисти в кулоарите на годишното Общо събрание на концерна в Берлин.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Volkswagen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
lord преди 4 години
До f-eh, zizii sa iskat za malkopari mnogo rabota.
123
2
 
3
 
! Отговори
Гойко преди 4 години
Най-доброто място за завода е Горна Оряховица до летището.
122
2
 
1
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 4 години
ПИЙТЕ ШУМЕНСКО И ЩЕ ВИ СВЕТНЕ КЬДЕ ЩЕ Е НОВИЯТ ЗАВОД. ОСОБЕННО БУМБАРЧЕТАТА.
121
6
 
17
 
! Отговори
минчо преди 4 години
идват строят завод ,взимат столипиново и факултета за работници/евтина работна ръка/ наще връщат целия завод на вторични за 8 часа и 37мин и всичко приключва ,кой от къде е ,другата година чакаме Мерцедес
120
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да е в България, стига се напъвайте. Германците не са глупави да дойдат в това гето.
119
7
 
6
 
! Отговори
ПАН ПРЬДЛЕЧКО преди 4 години
СЕВЕРА МИ ДОПАДА. ТРАКИТЕ СА ИЗРОДЕНИ.НЕ СА ИСТИНСКИ.
118
3
 
8
 
! Отговори
БАБА ВАНГА преди 4 години
ЗАВОДЬТ ЩЕ СЕ ПОСТРОИ......ДО ГРАД..РУСЕ.
117
5
 
12
 
! Отговори
Предишен опит преди 4 години
Да изберат нас. Имаме богат опит с предишни автомобилостроителни компании. Като например Ровър . Толкова доволно бяха, че си търгнаха без да кажат довиждане. или пък "Great Wall" , те пък имаха мечти да продават на европейския пазар чрез завода си у нас . .... Е, излекувахме ги от тези им мечти, при това доста успешно . Сега идва ред на Фолксваген . Елате ни, елате ...п.с : Само не си правете завода близо до Перник.
116
10
 
14
 
! Отговори
на най преди 4 години
най вероятно , инвеститора след като е разбрал за далаверите, корупцията и измамите на ГЕРБ, да изчака да падне правителството на тиквата. В противен случай никой нормален инвеститор няма да дойде при нас , защото всико което ще му причинят с бюрокрация и поискани подкупи , ще бъде греда в колелата . И ако си мислите , че обмислят , то грешите - отдавна са го решили - страни като Сърбия и България , където хората мизерстват , не са предпочитани - там правителството не се справя. Факт
115
7
 
22
 
! Отговори
f-eh преди 4 години
Германците са ужасни работодатели - много работа и претенции - като стане време за заплата цепят стотинката ..
114
4
 
15
 
! Отговори
Коте, елхичка, клито преди 4 години
Абе щом отложиха решението си, явно се отказаха от България и Турция.
113
6
 
6
 
! Отговори
V преди 4 години
Вие за какво мислите заводите са в големи градове като София и Пловдив ,където земята е безумно скъпа ??? Такъв завод е огромен . Само земята е по скъпа от този милиард дето ще инвестират . Много по логично е да инвестират в по малък град .ТАМ ЩЕ ИМА ОГРОМЕН ОБОРОТ НА ХОРА .В тия градове има работа ,макар и за по малко пари.В един момент ще трябва да се внасят мароканци и тунизийци .ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО .Ама те си знаят .Може пак медиите да ги прикрият че внасят икономически имигранти вмро и герб
112
3
 
36
 
! Отговори
Емигрант преди 4 години
Живея и работя в Германия. Моя колежка, чийто син е в ръков. на немска компания, ходи три пъти до БГ, където немците били открили фабрика за някакви части..та всеки път, тя знаейки,че съм българин ми разказваше. Първия път , когато ходил да инспектира производството бил възторжен, природа, паметници, хубаво време...на втория път се оказал смутен, нещо го лъжели, беше чисто по германски учуден, третия път каза, че не иска да чуе за БГ само лъжи и далавери...мислят да закрият производството.....
111
1
 
17
 
! Отговори
Тодор преди 4 години
Ей аман от разбирачи,били студени ,били експлоататори,ако нямали полза и.т.н.Вие да не ходите на работа ,за да се обичате с тея работодатели.Най малкото никой не ви кара на сила,а по въпроса за заплатите кой колкото е кадърен.Те поне знаят как да задържат кадрите. Или заебете ги тия мошенници и ритайте камъните по цял ден.Мене ако питате те ще са прецаканите,защото в БГ няма свестни работници без работа или са 2-3%.Некс да дойдат пък каквото сабв покаже.
110
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ нямат полза заводът да се открива тук, защото те гонят чуждестранните инвеститори - пречат на Домуса и дебелия.
109
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има много хора в България,които не искат това да се случи и ще направят всичко възможно да попречат ,ще плюят, ще лъжат и какво ли още не.Нали така ДРУГАРИ копейкаджии
108
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щели да са ниски заплатите, лоши били немците... Ама като нашите добросърдечни "бизнесмени" ви казваха: "Бачкай, че отвън сто чакат за твоето място", по-добре ви беше, нали? И пари много ви даваха, колкото да не паднете съвсем от глад.
107
1
 
18
 
! Отговори
До 105 преди 4 години
Казваш..друго си е нашите хипер мачо мъжкари- собственици на фирми и компании...като пееф, домусчиев...черепа..все мачовци.
106
2
 
30
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
Казваш...лошите германци идват да ни експлоатират за ниски заплати, докато родните бизнесмени...бивши ченгета се грижат за работниците си и им плащат немрски заплати?
105
3
 
24
 
! Отговори
VAG преди 4 години
Фау Ве е стратегически инвеститори заплатите /които няма са 600 лв- бъдете сигурни/ са само една от страните... Това производствто ще тласне доста икономиката цялостно, което е още по-важната цел. Гледам , че хората дори не си дават сметка колко гигантски инвеститор е ВАГ груп. Това би било най-големия успех за нас след прехода!

Спонсорирани публикации