Lasurit

Shell изгражда 50 станции за зареждане с бензин, дизел, газ и електричество

Shell изгражда 50 станции за зареждане с бензин, дизел, газ и електричество

Shell изгражда 50 станции за зареждане с бензин, дизел, газ и електричество

Реклама Honda ZR-V
До края на 2019 г. Shell ще изгради 50 високоефективни станции за зареждане със 100 точки за зареждане с ток в цяла Германия на своите бензиностанции. Партньор на компанията за сътрудничество в офанзивата за електрическата мобилност е доставчикът на електроенергия EnBW (Energie Baden-Württemberg). Зарядната мощност на точките за зареждане ще бъде 150кВт и повече.

"В бъдеще клиентите ще могат да зареждат електрическия си автомобил в обектите на Shell само за няколко минути," - казва мениджърът на Shell Ян Тошка. - “50-те станции са само началото на инвестиционната ни кампания.” - добавя представителят на компанията.

Според EnBW 100% от енергията в бензиностанциите със зарядни устройдства е “зелена” и се доставя от генератори работещи с възобновяеми източници. Акцентът в новата програма пада върху зарядни устройства с висока мощност (HPC) с CCS, CHAdeMO и AC (тип 2) конектори.

В зависимост от конфигурацията на електромобила, две електрически превозни средства могат едновременно да зареждат в акумулатора си при мощност на поста от 150 кВт от шест до осем минути, достатъчно електричество за изминаването на 100 километра. Ако само едно електрическо превозно средство се зарежда при мощност 300 кВт, то времето за зареждане на ток за 100 километра се намалява на три до четири минути.

Надяваме се нещата и при нас да започнат да се развиват по този начин, след като ШЕЛ България вече има няколко подобни зарядни точки в бензиностанциите си. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mercedes-Benz

Нови средни и големи ванове от Mercedes-Benz

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Smart Toyota

Нова моделна година на Toyota bZ4X

Апр 16, 2024