Opel Stock

Eлектрокарът e.GO Life – елДавид предизвиква елГолиатите

Eлектрокарът e.GO Life – елДавид предизвиква елГолиатите

Eлектрокарът e.GO Life – елДавид предизвиква елГолиатите

Реклама Opel Stock
Първите трима купувачи вече получиха своите компактни автомобили e.GO Life. Сред тях е и Армин Лашет, министър-председател на Северен Рейн-Вестфалия. Моделът е отличен пример за това как стартиращият елекрически Давид с малко смелост и много иновации може да поведе на Голиатите от автомобилната индустрия.

E.GO Life е оборудван в първата налична версия с високоволтов електродвигател с мощност 60 кВт и тягов акумулатор от 21,5 кВтч. От края на миналата година четириместният автомобил се предлага в два варианта с мощности съответно 40 и 20 кВт и съответно по-малки батерии, което дава възможност да се свали доста по-надолу цената от обичайната за електромобилите днес. Базовата цена на варианта с мощност 20 кВт е 15 900 евро бруто (без екологичен бонус). За сравнение - Smart EQ Fortwo е с около 6 000 евро по-скъп.

Зад малкия електромобил е екип от около 300 служители начело с Гюнтер Шух, който основава e.GO Mobile AG през 2015-а за производство на електрически превозни средства. Автомобилът се произвежда в завода Industrie 4.0 в Аахен Ротен Ерде.

Премиерът Лашет сподели: "Тук, в Аахен, инженерите и автомобилостроителите демонстрират по впечатляващ начин как електрическата мобилност в Северен Рейн-Вестфалия набира скорост. Кметът на Аахен Марсел Филип също е доволен: "Серийното производство на e.GO Life в Аахен е доказателство за отличното сътрудничество между RWTH и град Аахен. Изследователските резултати на RWTH Aachen стават изобретения и с помощта на икономическото развитие той се превръща в град с промишлено производство. "

Според производителя вече има над 3300 предварителни поръчки за e.GO Life. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус CUPRA Seat

CUPRA показва нови Formentor и Leon на 29 април

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Geely

smart Concept #5 с премиера на Автосалон Пекин 2024

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Китай Тестове Авто глобус BMW BYD Citroen Geely Mercedes-Benz MG Smart Tesla

Тестовете на ADAC сочат: китайските автомобили не са това което бяха!

Апр 23, 2024