Opel Stock

Количка за пазаруване със сензор за спиране!

Количка за пазаруване със сензор за спиране!

Количка за пазаруване със сензор за спиране!

Реклама Renault Arkana
Родителите познават подобни стресиращи моменти твърде добре. Потомството весело и пъргаво бута количката през супермаркета или на паркинга. И тогава се случват неприятности – удар с пешеходец, велосипедист и дори автомобил.

Тези ситуации изследваха инженерите на Ford, които разработиха прототип на самоспираща се количка за пазаруване. При внедряването на системата "Предварително подпомагане срещу сблъсък" с пешеходна и велосипедна детекция е използвана вече съществуваща система на Ford, която в случая открива хора, които пресичат пътя на количката с кола, пеша или на велосипед.

Прехвърляне на системата в количките в супермаркета дава възможност на сензора да идентифицира движещи се хора или предмети като рафтове в залите и превозни средства на паркинга, които са на пътя на количкатаи системата автоматично я спира при нужда.

"Технологии като тази могат да помогнат на клиентите да избегнат неприятни инциденти или поне да смекчат последиците от сблъсък", казва Антъни Иресън, директор на маркетинговите комуникации на Ford Europe. „Мислим, че е чудесен начин да покажем как това се претворявав количка за пазаруване.“ Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024