Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2019 09:03 - ~~***~~
Автор: emi1ts Категория: Други   
Прочетен: 4494 Коментари: 14 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

            Писмото, което написа Щастието:

 
              изт:   https://energetika-bg.com/
 

       21/01/2018 by admin in ЕКСТРАОРДИНАРНО


image

Ако четете това писмо в неделната вечер, значи аз вече съм дошло при вас!  И сега ще започна да мърморя,  защото има за какво! Тежко ми е, нали разбирате … Аз съм на много години –   самото аз не помня на колко. Вероятно винаги съм съществувало.

Затова натрупах  много наблюдения на човечеството. Никога не сте се  опитвали да се поставите на моето място? Напразно! Много полезно и информативно. Нали всички казват: „Щастие, щастие …“

Те бързат, търсят, мечтаят си за мен. А аз, между другото, не се крия никъде! И не бягам! Винаги съм наблизо и просто чакам да бъда забелязано. Но как ще ме забележат, ако повечето хора не могат да си представят как изглеждам?!

Това е смешно: те търсят –  без да знаят какво!

Повечето от  тях не ме забелязват, защото всички си ме представят по свой начин. За някой  аз съм торта със сметана, за някой – общуване с природата, за други – световна слава, а за някой – щастие, когато е в  беда.

За съжаление, има и такива! Между другото, аз нямам конкретно местожителство, обикалям по целия свят, търся пристан. Бих искало да се заселя при някой,  чукам наред по всички врати, но  не винаги ме пускат. Да, ама нещастието всички веднага по някакъв начин винаги го разпознават, а мен – по някаква причина – не!

Знам, че много хора ме търсят, понякога те просто се блъскат в мен, но обикновено минават покрай мен без да забелязват. Или не ме разпознават? Или може би просто ме търсят, не където  трябва. Например, мнозина търсят щастие в брака. Или в Работата си. Или в Децата. Да, разбира се, аз също присъствам в тия неща! Но след това ако ви отнемат  Брака, Работата или Децата, аз ще изчезна с тях и ще бъдете нещастни? Това не е правилно! Щастието е естественото състояние на човек, ако искате да знаете.

image

А мнозина седят, търсейки в миналото: „Ето, виж, имах щастливи времена!“. А ако си спомнят как са се държали тогава – ще се окаже , че и това не е вярно! Те бяха недоволни от нещо в тези щастливи времена, през цялото време им липсваше нещо за да са щастливи.

Едва с годините осъзнаха, че това  съм било аз! Но … твърде късно. Е, седят си и се отдават на спомени. А  други все си мечтаят за онова, което им липсва за щастие – апартамент, кола, милион долара, идеалната  любов… Затова ще ви кажа: на човек винаги нещо му липсва!

Дайте му веднага всичко, което  иска, той ще бъде щастлив  една или две седмици, след което  ще свикне и отново ще започне да желае нещо, за да му е  още пО така.. Ох, трудно ми е с вас, хора! Колко  глупости сте сътворили около мен!

„Щастието – това е да си нужен на хората.“ Изглежда красиво казано, но в него има грешка. Нужен на хората: А  на себе си? Така и ще се раздадете зрънце по зрънце, но няма да познаете щастието. Добре е да се грижим за другите, но човек не трябва да забравя за себе си! Когато у вас си имате щастие, светлината на щастието се разпространява около вас! Това колко могат да ми дадат?

Или ето: „Моето щастие е в децата.“ Децата са пораснали, семейства са си създали, гнезда са свили, а майката току припка при тях, пречи, налага и се обижда, че  е изтласкана на заден план. Защо? Защото с децата и аз си тръгнах, тя ме настини  в тях. И как се чувства сега, без щастието си? Затова ви казвам – собственото ви щастие не трябва да зависи от никой!

А те ми казват: „Нямаше да има щастие, но нещастието помогна“. Какви сте вие, хора? Защо трябва да се удряте с тухли по глава, за да се замислите, че е имало щастие, но не сте го забелязали? Да, не се обиждайте, че мърморя, в началото още ви предупредих, какво ме наранява:

По-добре да ме слушате мен, вашето Щастие, да видите какво е полезно и да го вземете под внимание. Ако само знаехте колко често стоя над главата ви на леглото, когато човек вече си тръгва, и сълзите текат! Само тогава разбирате, че е било то,  щастието, но не сте го забелязали!

Човек се изкачва нагоре по планината, до самия връх, изкачва се, пръстите му са наранени до кръв. И за какво? Да стои на върха и да се чувства щастлив! Щастлив момент! Полет на душата!

Но после той ще трябва да продължи по-нататък. Да слезе долу, за да се изкачи отново. Вечното преследване на  щастието … И не ви е известно на  вас хората, че докато се изкачвате някъде, аз съм зад гърба ви, в раницата. Или в джоба. Или съм до вас, шепнейки: „Спри, приятелю! Огледай се! Аз съм тук, твоето щастие! „.

image

 

Но  много малко хора ме  чуват. Ще ви кажа главната си тайна: аз съм свързано с  времето. Аз не съм в миналото – това е просто една щастлива картинка. И в бъдещето не съм – това са само сладки мечти. Аз Винаги съм в Настоящето!

„Има Само  миг, дръжте го“!  Точно това се отнася и  за мен! Всеки ваш миг е щастие. Разбира се, ако в този миг не сте  се отнесли в  миналото или в бъдещето.

За миналото обикновено съжаляват, за бъдещето се  тревожат. А там,  където има съжаления или притеснения, аз не живея – ние сме несъвместими, няма какво да направя! Ще ви кажа нещо! Ако четете моето писмо сега, тогава имате очи и те виждат. Не е  ли това щастие?

 

Ако сте незрящи, но някой ви чете на глас – да, имате приятел! Какво щастие!

Дишате, ходите, обичате, гледате, усещате и помирисвате – да, всичко това е щастие! Жълтите листа полетяха – красота, щастие! Сняг пада на земята – щастие!

Ручеите потекоха, тревата пониква –  нима не е щастие? Но ви казвам сега едно нещо: хора, не се вкопчвайте в мен!

Не ме хващайте за крилете! Аз съм летящо, мимолетно съм! Ако ме лишите от полетите ми, аз ще стана за вас спомен.

По-добре помнете: „Щастливият човек не си гледа часовника!“ А защо? Да, защото за него всеки момент е щастие, за какво да си гледа часовника? Той няма нито минало, нито бъдеще, а само миг!

Затова ви призовавам, хора: Пуснете ме, уморих се да се скитам по света без подслон. Нека да живеем по закона: „Човекът сам е  господар на собственото си щастие!“. Аз   мечтая за това, да дойда при някого и да бъда до него до края на живота.

Просто за миг спрете безкрайното си движение, огледайте се и веднага ще ме видите. А ако искате, разкажете  за мен за вашите приятели, тези, които са ви скъпи,  особено скъпи. Нека и те да чуят отчаяния ми вик! И ще свършите едно добро дело и те … най-сетне ще ме забележат.

image


        И Бъдете Щастливи:)




Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. toti55 - Поздрави!
12.05.2019 10:10
"Аз не съм в миналото – това е просто една щастлива картинка. И в бъдещето не съм – това са само сладки мечти. Аз Винаги съм в Настоящето!"
Днес сме на една вълна, :).

Успех!
цитирай
2. emi1ts - Благодаря!
12.05.2019 10:26
toti55 написа:
"Аз не съм в миналото – това е просто една щастлива картинка. И в бъдещето не съм – това са само сладки мечти. Аз Винаги съм в Настоящето!"
Днес сме на една вълна, :).

Успех!

Добър избор!Радвам се,че мислиш така!С пожелание за успех и на теб!Хубав неделен ден!
цитирай
3. lexparsy - Много изчерпателно писмо с послания от щастието!
12.05.2019 11:03
И в почти пълния му вариант :-)
Части от него има и в приказките (неизопачените) и в духовните послания и в образованието ни още от деца (което също е изопачено до неузнаваемост).
Но аз мисля че най-нужното за прочитане от писмото, всеки сам си го написва и изпраща до себе си.
Поздравления за припомнянето, че трябва и да го прочетем, като го получим! :-)

цитирай
4. emi1ts - Благодаря!
12.05.2019 11:45
lexparsy написа:
И в почти пълния му вариант :-)
Части от него има и в приказките (неизопачените) и в духовните послания и в образованието ни още от деца (което също е изопачено до неузнаваемост).
Но аз мисля че най-нужното за прочитане от писмото, всеки сам си го написва и изпраща до себе си.
Поздравления за припомнянето, че трябва и да го прочетем, като го получим! :-)


Да съгласна съм!На мен лично този вариант ми допадна особено много за това го споделям!Със сигурност всеки сам знае кое го прави най-щастлив !Припомнянето в това писмо според мен е ,че трябва да разберем и ценим собствения си живот,който всъщност ни е даден като подарък.Това е основното и може да се надгражда!Това е моето мнение:)С пожелание за приятен ден!
цитирай
5. vesever - Аз в момента съм доста уморена и не ...
12.05.2019 12:55
Аз в момента съм доста уморена и не мога да прочета всичко, но мисля, че щастието е най-напред вътрешна нагласа, то е в нас, стига да сме позитивно и щастливо настроени.
Да го чакаме някъде отвън да дойде, само ще се надяваме напразно - я дойде, я не. Обаче носим ли го в себе си, никой не може да ни го отнеме.
Поздрави, Еми!
цитирай
6. emi1ts - Благодаря Веси!
12.05.2019 13:37
vesever написа:
Аз в момента съм доста уморена и не мога да прочета всичко, но мисля, че щастието е най-напред вътрешна нагласа, то е в нас, стига да сме позитивно и щастливо настроени.
Да го чакаме някъде отвън да дойде, само ще се надяваме напразно - я дойде, я не. Обаче носим ли го в себе си, никой не може да ни го отнеме.
Поздрави, Еми!

Благодаря ти за споделеното!Вярно ,че щастието е вътрешна нагласа, емоция! Важно е да не спираме да се учим:)С пожелание за хубави майски дни!
цитирай
7. donchevav - Следвайки съветите на щастието, ...
12.05.2019 23:07
Следвайки съветите на щастието, спирам за момент и се оглеждам. Погледът ми попада на картичката в края на постинга. Дамско сърце! Любимото ми цвете! Казват, че било символ на несподелената любов, но едва ли е вярно - имам всички цветове и видове в градината си и в момента са разцъфтели така обилно и разкошно, че няма как да не се влюбиш само като погледнеш тия нежни, съвършени цветчета. И ето те щастлив. Колко му трябва на човек...
Аз съм Стрелец - за зодията ни е типично често да отстрелваме по малко щастие. Но не обичам да го назовавам, нито да декларирам, че виждате ли, много съм щастлива. Случи ми се един-два пъти на най-младите години - и нещастието, в пъти по-голямо, по-тежко и непоносимо, не пропусна да ме споходи - и да бележи живота ми завинаги. Затова се радвам на малкото, което имам - това се научих с годините, наслаждавам се на миговете, които летят все по-вихрено край мене - и гледам да не си служа с гръмки епитети, с непремерени квалификации. Вярвам, че всеки може да бъде щастлив, всички предпоставки са в нас, хората, пък и нали щастието поне веднъж почуквало на всяка врата - е, значи всеки има шанс да се озове лице в лице с него, просто трябва да отвори широко вратата на сърцето и да дочака доверчиво мига, когато щастието реши да похлопа:)))
Много ми хареса това писмо на Щастието! Благодаря ти, мила Еми! Прегръдка с пожелание за щастлива нова седмица!
цитирай
8. emi1ts - Благодаря мила Вени!
12.05.2019 23:48
Трогателно и вълнуващо е споделеното от теб - така искрено и чистосърдечно!
И според мен не бива да се влага такава негативна символика на прекрасни творения на природата каквито са цветята!С красотата си по скоро могат да допринесат за чудесно настроение,радост а защо не и да сме по-щастливи.На мен също не ми допадат гръмките фрази и квалификации.Това "писмо"ми хареса точно защото е написано простичко и дори забавно като това по никакъв начин не намалява стойността на съдържанието и посланието.Много си права - не трябва много за да се почувства щастлив човек и също вярвам че всеки може да постигне щастието -просто трябва да "..отвори широко вратата на сърцето си.."както казваш ти.Това сравнение много ми хареса и съм напълно съгласна със смисъла . Благодаря ти отново за споделеното!Прегръдки с пожелание за цветни,весели и щастливи майски дни!
цитирай
9. batogo - !!!:))) Много ми хареса, Еми1!
17.05.2019 09:29
Миналото е история, бъдещето е илюзия, а който умее да изживява пълноценно и с радост всеки миг от живота си, е щастлив...
Пожелавам ти го!
цитирай
10. emi1ts - Благодаря Огнян!
17.05.2019 09:57
batogo написа:
Миналото е история, бъдещето е илюзия, а който умее да изживява пълноценно и с радост всеки миг от живота си, е щастлив...
Пожелавам ти го!

Много благодаря!Пожелавам това и за теб!Хубав ден!:)
цитирай
11. emelika - ~~***~~
17.05.2019 17:42
Вятър разроши косите ми. Щастие ли беше?
Небесна капка отми сълзата ми. Щастие ли беше?
Гръм ме събуди. Щастие ли беше?
Търкулнах се по урва. Щастие ли беше?
Да! Защото приятел ми подаде ръка!


цитирай
12. emi1ts - Благодаря ти!
17.05.2019 18:36
emelika написа:
Вятър разроши косите ми. Щастие ли беше?
Небесна капка отми сълзата ми. Щастие ли беше?
Гръм ме събуди. Щастие ли беше?
Търкулнах се по урва. Щастие ли беше?
Да! Защото приятел ми подаде ръка!



Благодаря за красивото и мъдро допълнение!Щастие може да намериш навсякъде ,когато го търсиш!Хубав майски дни!
цитирай
13. breeze - Щастието е като хвърчилото.
20.05.2019 16:43
От нас зависи дали ще го удържим, или с обиди ще го натъжим и едва когато ни напусне, ще разберем, че сме сгрешили.
Човекът трудно спира да обижда, а щастието винаги е чисто, дори и когато е сълза.
цитирай
14. emi1ts - Благодаря ти!
20.05.2019 18:18
breeze написа:
От нас зависи дали ще го удържим, или с обиди ще го натъжим и едва когато ни напусне, ще разберем, че сме сгрешили.
Човекът трудно спира да обижда, а щастието винаги е чисто, дори и когато е сълза.

Красиво,правдиво,истинско!От нас зависи много!С пожелание за хубави майски дни и много щастливи моменти и усмивки!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emi1ts
Категория: Други
Прочетен: 1712826
Постинги: 583
Коментари: 3953
Гласове: 30810
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031