Skoda Monte Carlo

АвтоВАЗ патентова следващата Лада 4x4

АвтоВАЗ патентова следващата Лада 4x4

АвтоВАЗ патентова следващата Лада 4x4

Реклама Nissan X-Trail
Концептът Лада 4х4, показан на Московския автосалон миналото лято беше анонсиран като наследник на първата Нива. АвтоВАЗ е патентовал външноста му на 30-и април и тази защита ще позволи на компанията да използва дизайнът на Стив Матин и екипа му да я използва и в серийния модел, който се очаква на пазара през 2021-а година. До 2026-а година АвтоВАЗ има намерение да пусне в производство цели осем нови лади и значително да обнови моделната гама на марката.

По-рано се говореше, че новата Лада 4x4 вазовците ще развият на основата на новата Dacia Duster. Но с появата в гамата на алианса Renault-Niissan на много специфичния модел Renault Arkana, логично е предположението, че именно неговото шаси, макар и сериозно преработено и скъсено, ще се ползва в наследника на легендарната класическа Нива.

За смяна на компоновката на новия модел се мисли във АвтоВАЗ още отпреди две години и още тогава се говореше за известна унификация с други модели на алианса Renault-Nissan. Вероятно е, обаче, да има разлика в схемата на пълнот задвижване за да се осигурят офроуд качества и проходимост съпоставими с тези на оригиналната Нива.

Предполага се, че серийната Lada 4x4 от следващото поколение ще има малко по-големи габарити и че ще се предлага само във вариант с пет врати, въпреки че визуално ще прилича на тривратка по начина, който видяхме в концептуалния модел.

За първото тримесечие на тази година Lada 4x4 е реализирала в Русия 7723 продажби, което е ръст от 9,1% спрямо същия период на миналата година. Това прави моделът 12-и по популярност в страната, въпреки че е в производство със само леки подобрения от 42 години насам. Не е изключено, че АвтоВАЗ ще го задържи в производство още известно време, дори и да пусне в производство новото поколение. Простозащото то няма да е с толкова народна цена. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024