6 хранителни елемента при високо кръвно

Не допускайте дефицит на калций
11 май 2019 13:42, Михаела Лазарова
4
6 хранителни елемента при високо кръвно
Снимка: Istock

Наричат високото кръвно налягане тихият убиец. Може да е част от живота ни без да подозираме. Главоболието, което отминава е един от най-честите симптоми, че нещо не е наред с кръвното ни, който често подминаваме. Причините за хипертонията се крият в стреса, начина ни на живот, прием на медикаменти, наследственост и други.

Знаем че редовната физическа активност и здравословно хранене могат да допринесат за регулиране на неговите стойности. Но има и някои хранителни елементи, които оказват благоприятен ефект. Важно! Преди техния прием се консултирайте с лекар.

Масло от крил

Маслото от крил се получава от зоопланктон, подобен на скаридите (повече за него прочетете тук). То е отличен източник на омега-3 мастни киселини под формата на фосфолипиди. Приемът му ни осигурява ейкозапентаенова и докозахексаенова киселина.

Според изследвания, тези две полезни киселини могат да помогнат за намаляване риска от сърдечни заболявания, появата на аритмия и образуването на плаки в кръвоносните съдове. Също така имат благоприятно действие при високо кръвно налягане.

Коензим Q10 (CoQ10)

Според публикация в списание Atherosclerosis, добавките с CoQ10 могат да помогнат за подобряване на здравето на кръвоносните съдове. Това от своя страна намалява риска от високо кръвно налягане и сърдечни заболявания. Други проведени изследвания са показали че тази хранителна добавка може да помогне и за понижаване на систоличното и диастоличното кръвно налягане. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 години
До Щерюедна кифла с маково семе, и 48 часа никво кръвно налягане, наставане и квото и да било.
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ленените. Но и конопените, и ленените трябва да се счукат или минат през блендер или кафемелачка. А най-лесно е - сутрин 1/2 час преди закуска - по 1 супена лъжица ленено масло.
1
3
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Конопените семена са много полезни.