Skoda Monte Carlo

СВЕТОВНА СЕДМИЦА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ 2019

СВЕТОВНА СЕДМИЦА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ 2019

СВЕТОВНА СЕДМИЦА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ 2019

Реклама Opel Stock
- Groupe Renault и Essilor обединяват експертните си знания, за да интегрират подобрения във визуалното преживяване при шофьорите и да акцентират върху значението на доброто зрение за пътната безопасност

По случай петата Световна седмица за пътна безопасност на ООН, Essilor и Groupe Renault обявяват подписването на Меморандум за разбирателство (MOU) за период от две години. Партньорството има амбицията да повиши информираността за значението на доброто зрение при пътната безопасност и да изследва новаторски решения за подобряване на визуалното преживяване на шофьорите.

Според изследванията 1 от 5 шофьори в световен план имат некоригирано нарушено зрение, а 90% от информацията, необходима за шофиране, идва от зрението. Взаимодействието между очилата и интерфейсните системи в колата, както през деня, така и през нощта, е от решаващо значение. Това взаимодействие се очаква да нарасне още повече в близко бъдеще с разработването на интелигентни и свързани устройства, предлагащи ценни подобрения и нови ползи за клиентите.

В този контекст това двустранно партньорство има за цел да развива глобална и местна осведоменост и кампании за откриване на нарушения в зрението сред клиенти и служители на Renault. Тези мерки ще надградят активностите, проведени в рамките на Renault Mobilize days и Световният ден на зрението. В допълнение към това ново сътрудничество двамата партньори участват в независими активности, насърчаващи пътната безопасност.

Друга цел е подобряване на комбинираното виждане и шофирането чрез експертни познания и продуктовиВ допълнение към това ново сътрудничество двамата партньори участват в независими активности, насърчаващи пътната безопасност иновации. Експертни изследователски семинари са разработени въз основа на ключови примери като дневни и нощни отблясъци, визуален преход между пътя и купето, фокусиране на периферното и централно зрение, както и човеко-машинен интерфейс за четливост и цветово възприятие.

Пътната безопасност е един от ключовите стълбове на Mobilize, програма за социална отговорност на Groupe Renault. Компанията работи върху намаляване на смъртността и предвиждане на предизвикателствата на бъдещата мобилност чрез въвеждане на политика за пътна безопасност, основана на информираност, превенция, корекция, защита и спасяване.

Тази политика доведе до създаването на усъвършенствани системи за подпомагане на водача (ADAS), дарения на тренировъчни автомобили за обучение на пожарникари, разработването на обучения за служители, образователна програма, посветена на безопасността на движението по пътищата и устойчивата мобилност, и създаването на LAB с PSA Peugeot-Citroën с фокус върху изследванията на произшествия, биомеханиката и човешкото поведение преди 50 години.

През 2017 г. Essilor и Féderation Internationale de l'Automobile (FIA) си партнират в борбата срещу липсата на осведоменост относно решаващата връзка между зрението и пътната безопасност чрез съвместна кампания на тема „Провери зрението си“. Зрението е един от основните рискови фактори на пътя заедно със скоростта, предпазните колани, използването на мобилен телефон и други. В съответствие с мисията си, Essilor се ангажира да укрепи своята продуктова гама с решения, които отговарят на визуалните нужди на шофьорите, и да продължи да използва иновациите за корекция, защита и подобряване на зрението на всички участници в движението (шофьори, пешеходци, велосипедисти...).

За Essilor International
Essilor International е водеща офталмологична компания. Essilor проектира, произвежда и предлага широка гама от лещи за подобрение и защита на зрението. Тяхната мисия е да подобрява живота чрез подобряване на зрението. За да подкрепи тази мисия, Essilor отделя повече от 200 милиона евро за научни изследвания и иновации всяка година, в ангажимент непрекъснато да предлага нови, по-ефективни продукти на пазара. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус BMW

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Апр 18, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Lexus

LEXUS НА СЕДМИЦАТА НА ДИЗАЙНА В МИЛАНО 2024

Апр 17, 2024