Полезната закуска, която понижава кръвната захар и теглото

Тя е богата на важни хранителни елементи
16
Полезната закуска, която понижава кръвната захар и теглото
Снимка: pexels

Много хора не закусват. Някои нямат време рано сутрин да се занимават с приготовления на храна, а други вярват, че закуската пречи на отслабването им, като добавя излишни калории към дневния им прием.

Редица изследвания опровергават тази теория, поставяйки закуската на здравословен пиедестал. Тя е едно от най-важните хранения за деня, което я прави централна от здравословна гледна точка. Важно е обаче тя да е полезна. Консумацията на пържени яйца и бекон далеч не се вписва в тази полезна картина, която закуската трябва да представлява.

Тялото се нуждае от истински хранителни вещества, за да функционира добре и за да подпомогне детокс механизмите, работещи рано сутрин. През нощта метаболизмът изразходва много запаси, за да поддържа жизнените функции, а и за да осигури енергия за следващия ден. Нивата на стрес се намаляват, което продължава и на сутринта при подходяща закуска.

Необходими са достатъчни количества чист протеин и калций, както и фибри, за да се прочистите от токсините и да имате енергия през деня. Когато това се случи, ще консумирате по-малко излишни калории през деня, ще имате стабилни нива на кръвна захар, ще насърчите топенето на мазнини и най-вече ще премахнете плаките и холестерола от кръвоносните съдове.

Прескачайки полезната закуска вие повишавате риска от по-изявен копнеж към повече и най-вече вредни калории през остатъка от деня, тъй като вероятността да прегладнеете е по-голяма.

Коя е полезната закуска, която ви дава едновременно ситост, стабилност на холестерола и кръвната захар в кръвта, и същевременно ускорява изгарянето на мазнини?

Това е вълшебна комбинация от овес, чия, канела и нектар по избор без захар.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
до някъде са прави, дал ссъм си сметка че има сутрини , когато уж ядеш , а после съм отпаднал и много бързо огладнявам
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също така друго традиционно българско ястие се приготвя с листа от пандан, ядки от монгонго, ирвингия, салата от кресон и манголд, както и сок от никау.Особено полезни са ядките от монгонго!Бон апети!
10
1
 
18
 
! Отговори
питанката преди 4 години
Разбира се, традиционната българска закуска е точно с чия, канела и мюсли. Стига сте преписвали измислени чужди статии с псевдо здравословни съвети!!! Как ли е оцелял българският народ без тия "супер" храни??
9
1
 
17
 
! Отговори
Не разбрах преди 4 години
Какво е нектар без захар? Защото нектар означава сок със захар.
8
1
 
19
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 4 години
Много развеселяваща статия-през нощта организма харчи много. Храни, които премахват плаките и холестерола, детокс.....Само още няколко клишета от сорта на устойчивото развитие на тялото и храната, която успешните хора ядат и това ще е една невероятна рецепта, която ако следвате не само ще се подмладите, но и ще станете по-високи, по-слаби и с по-гъста коса.
7
1
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Беэ тълкувания нали, нищо че сам у шах
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички, който- обичат, Михи,....Да- носят, бели- маратонки, като- мен ,...И, да- вървят, във- дясно, по- всеки- път,....И, да- обичат, Мечетата......
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един шоколад Милка.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цитат : През нощта метаболизмът изразходва много запаси, за да поддържа жизнените функции, а и за да осигури енергия за следващия ден. .Леле , къде ги намирате тия доктори - диетолози бре ?
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поставете, растворйм- витамин,...1000 малки- грама, С.....Във, чаша- мляко, Верея,......Гоо, гоо, фюча,.......
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Михи,...Желая, да- те- поканя, на- сладкарница,....Ако- сй- съгласна, да- се- оженя, за- теб .....
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Михи, обожавам- те,.....Желая, да- ти- бъда, съпруг .....