Skoda Monte Carlo

ADAC Формула 4 в търсене на нови таланти

Май 09, 2019
ADAC Формула 4 в търсене на нови таланти

ADAC Формула 4 в търсене на нови таланти

Реклама Peugeot 408
Всеки, който иска да се изкачи сериозно по кариерната стълба в автоспорта, не бива да пропусне състезанията на ADAC Formula 4. Тук надеждните таланти могат да изпъкнат и да се препоръчват за по-високи задачи в състезателната си кариера. Сега е време отново за старт в серията, която тръгна в края на миналия месец в Motorsport Arena Oschersleben.

"Очакваме с нетърпение да има много международни участници във Формула 4. Това подчертава добрата репутация на серията и потвърждава многогодишната ни успешна младежка работа във Формула състезания", заяви президентът на ADAC Sports Херман Томчик в начлото на сезона.

Водачи като Мик Шумахер и Ландо Норис, които са започнали кариерата си във Формула 4, вече са участници в по-горни формули и поглеждат с нетърпение към Формула 1. Артур Леклерк от Монако е 18-годишният брат на пилота от Формула 1 Чарлс Леклер. Той също стартира в германската Формула 4 за първи път през 2019 година за шампионския отбор US Racing CHRS на Ралф Шумахер и Герхард Унгар, заедно с новодошлите Роман Станек (Чехия), Тео Пуршаре (Франция) и Алесандро Гиретти (Франция).

Победата в първия кръг, обаче грабна 16-годишният бразилец Джанлука Петеков от Prema Powerteam с впечатляващо соло каране от полпозишън до финала. Той изпревари на финала с историческата за серията преднина от 14.132 секунди най-добре представилият се новак /Rookie/, 15-годишният Роман Станек. Трети завърши 16-годишният Денис Хаугер от Норвегия от Van Amersfoort Racing, който тръгна от осма стартова позиция. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии