Skoda Monte Carlo

DTM 2019-а тръгна, Audi е първи победител

Май 09, 2019
DTM 2019-а тръгна, Audi е първи победител

DTM 2019-а тръгна, Audi е първи победител

Реклама Skoda Stock
Audi беше големият победител в началото на сезона на немския пистов шампионат DTM в Хокенхайм. В мокрото и студено време Майк Рокенфелер и Робин Фрайнс се класираха на подиума на второ и трето място в първото състезание. Съперникът на Ауди беше Марко Витман, който спечели състезанието със своя Schaeffler BMW M4 DTM. В същото време той написа нова глава в историята на DTM - първата победа на турбо ерата. През 2019 г. всички екипи ще използват двулитрови четирицилиндрови двигатели с турбокомпресор и мощност около 600 к.с., както е предписано от правилата.

Във второто състезание Audi дори отбеляза тройна победа. Рене Раст от Audi Sport Team Rosberg спечели пред Нико Мюлер и Робин Фрийнс, които се състезават за Audi Sport Team Abt Sportsline. Победата на Рене Раст беше истински героичен акт, защото състезателят трябваше да се задоволи заради проблем в квалификацията си с 16-та позиция на старта в своето Audi RS 5 DTM.

Неговият екип вкара Рене Раст за смяна на гумата по време на фазата на колата за безопасност. Ходът беше отличен и пилотът се възползва от това, като за само седем обиколки със свежи гуми стигна от 15-ото до първото място. В задължителния пит-стоп в 22-та обиколка, загуби само за кратко преднината си, но победата остана за него.

Директорът на Audi Motorsport Дитер Гас сподели след състезанието: "Това е фантастичен резултат за Audi и хубаво потвърждение на усилената работа от последните месеци и за DTM, това беше успешен старт на турбо ерата."

В DTM има “новобранец” - Aston Martin. Британската марка ще е с четири автомобила през 2019 г. и в трябва да затвори пропастта в шампионатасъздадена от излизането на Mercedes от него. За разлика от Audi и BMW обаче, Aston Martin не е фабрично ангажиран с DTM. В дебюта си английските коли се задоволиха със седмо и девето място, като най-добри резултати за благородната марка.

След първите две състезания от сезон 2019-а, Ауди води в класацията на производителите на DTM с 110 точки пред BMW 93 и Aston Martin (9). В класирането на отборите води Audi Team Abt Sportsline. В класификацията на пилотите, Марко Витман води със само три точки пред своя съперник от Audi Робин Фрайнс. Следващата спирка на кервана в DTM е на 18-19-и Май в белгийската писта Золдер. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Спорт

Yamaha реорганизира спортната си дейност

Апр 18, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Aston Martin Ford Honda

Формула 1: Honda ще преследва титлата с Aston Martin през 2026 г.

Апр 17, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Peugeot

6-ТЕ ЧАСА НА ИМОЛА: PEUGEOT 9X8 2024 готов за състезателния си дебют

Апр 16, 2024